Budăi (ministrul Muncii): Proiectul privind pensiiile speciale gata în câteva zile / Îndeplineşte toate criteriile din PNRR

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că proiectul privind pensiile speciale va fi trimis spre Guvern spre aprobare. Budăi susține că proiectul care îndeplineşte toate criteriile din PNRR.

Marius Budăi, ministrul Muncii Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

„Vor fi respectate prevederile Curţii Constituţionale, vor fi respectate prevederile din PNRR, în rest suntem pe ultimele discuţii şi proiectul va fi înaintat Guvernului. În câteva zile înaintăm către Guvern şi către Comisie, după care îl înaintăm în Parlament”, a spus Budăi, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă pensiile militarilor rămân unele ocupaţionale, Budăi a răspuns: „Ideea mea a fost de la început şi am spus tot timpul că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, însă o să avem proiectul de final. Ceea ce pot să vă spun acum este că am fost extrem de transparent, spre deosebire de ceea ce s-a făcut când s-a scris proiectul, şi am discutat în paralel şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, dar şi cu cei interesaţi”, a explicat Budăi.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi a fost prezent în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului unde le-a răspuns parlamentarilor USR pe tema pensiilor speciale.

spot_imgspot_img