Bugetul pe anul viitor intră în dezbaterea Parlamentului – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bugetul de stat pe anul 2022 intră marţi în dezbaterea parlamentară, notează Agerpres. Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament.

După cum au stabilit Birourile permanente reunite ale celor două Camere, senatorii şi deputaţii au termen până marţi la ora 12:00 pentru a depune amendamente la cele două proiecte. Începând cu ora 14:00, bugetele instituţiilor vor intra în comisiile de specialitate pentru aviz, iar de la ora 18:00 în comisiile reunite de buget-finanţe.

Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 vor intra joi în plenul Parlamentului, pentru dezbatere şi vot.

Reamintim că cifrele prezentate de Guvern în bugetul pe 2022 par a nu fi realiste, ba chiar umflate, dacă citim opinia Consiliului Fiscal. Pe baza unei abordări prudente a veniturilor și cheltuielilor bugetare, Consiliul Fiscal apreciază construcția bugetară compatibilă cu un deficit cash în jurul valorii de 7% din PIB (echivalent cu 7,5% din PIB conform metodologiei europene).

“Această situație ridică semne de întrebare privind consolidarea bugetară, potrivit construcției bugetare inițiale. Deși proiectul de buget țintește un deficit cash de 5,84% din PIB, CF apreciază că nu sunt suficiente măsuri credibile de ajustare bugetară care să conducă la atingerea acestei ținte”, se arată în document.

spot_imgspot_img