Business report: Numărul de telefon devine noul cod IBAN. Alexander Adamescu poate fi extrădat. Ambalajele ar putea avea o garanție de 50 de bani. Întâlnire discretă a Guvernului cu proprietarii de restaurante – Finante & Banci

Numărul de telefon devine noul cod IBAN ● Alexander Adamescu poate fi extrădat în România ● Tarom va concedia 30% dintre angajaţi ● Ambalajele ar putea avea o garanție de 50 de bani, returnabilă ● Final de înscrieri la ajutoarele de 2.000 Euro, buget neconsumat ● Scenariu de război în „Poarta Focșani”. Cât de rapid oprește NATO o luptă cu Rusia? ● Senatul respinge ajutorul de stat pentru Blue Air ● Întâlnire discretă a Guvernului cu proprietarii de restaurante ● Călin Ile: Hotelurile au în plan reduceri de personal sau închiderea totală sau parţială ● Mașini scoase de ANAF la licitație: Volvo – 2.100 de lei, VW Golf – 818 lei ● Granturile pentru de capital de lucru intră ”în lucru”: Condițiile și procedura de înscriere a IMM-urilor ● China se întoarce pe creștere și e gata să salveze lumea. Dar, lumea mai vrea să fie salvată de China?
Senatul respinge ajutorul de stat pentru Blue Air. Senatul a respins ajutorul de stat acordat de către Guvernul Orban companiei aeriene low-cost Blue Air. Proiectul legislativ privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 167/2020, care modifică OUG 139/2020, a fost adoptat de Senat cu amendamente. Unul dintre acestea se referă la abrogarea în întregime Articolului 2 din Ordonanţa 139/2020 care se referă la garantarea de către stat a unor împrumuturi de cel mult 300,77 milioane de lei contractate de Blue Air. De asemenea, a fost abrogat şi art. 12 atât din OUG 139/2020, cât şi din OUG 167/2020 care prevede între altele ca, din împrumutul garantat de stat, Blue Air să ramburseze cu prioritate datoriile către Statul Român, împrumutul contractat de la Eximbank, în valoare de 30,3 milioane lei şi accesoriile aferente, precum şi obligaţiunile corporative emise prin plasament privat către Societatea de Investitii Financiare Banat-Crişana, în valoare rămasă de şase milioane euro şi accesoriile aferente. La finele lui 2019, SIF Banat-Crişana achiziţionase obligaţiuni Blue Air de nouă milioane de euro. În data de 16 iunie, societatea a anunţat amendarea prospectului de ofertă şi prelungirea cu trei luni a termenului de maturitate a obligaţiunilor, care ar fi trebuie să fie 15 septembrie, scrie Bursa.
De ce se plătesc permisele auto și certificatele de înmatriculare în conturile RAAPPS. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu mai încasează bani cash la ghișee începând cu data de 1 octombrie pentru o serie de servicii, astfel că șoferii care vor să achite pentru permisele auto, certificatele de înmatriculare sau autorizațiile provizorii de circulație trebuie să folosească alte metode de plată. Cititorii Libertatea au semnalat însă că acestea gravitează în jurul unor conturi deschise de către Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), potrivit paginii sale de internet, potrivit ziarului Libertatea.
Cum au evoluat datoriile guvernamentale ale lumii în perioada dintre crize şi în criza sanitară. Unde se plasează România în aceste clasamente. Exerciţiul nostru de joc cu cifrele de astăzi se referă la datoria guvernamentală a statelor lumii. Şi am luat spre analiză, datele ststistice publicate recent de Banca Mondială. Am selectat trei coloane: cele referitoare la ponderea în PIB a datoriei guvernamentale în 2007 (momentul declanşării precedentei crize economice), 2019 (momentul declanşării actualei crize sanitare) şi forecasturile aferente anului 2020. Următoarele două coloane îmi aparţin şi vin să pună în evidenţă statele ale căror datorii guvernamentale au crescut cel mai mult în perioada 2007-2019, dar şi care vor fi statele cel mai afectate la acest capitol de actuala criză pandemică. Dar să le luăm pe rând. În 2007 cel mai rău stăteau la capitolul datorie guvernamentală în PIB, în ordine descrescătoare: Liberia (341% PIB), Eritrea (201%) şi Japonia 175%. Prima ţară europeană în acest top era Italia, care venea imediat în apropierea Top 10, cu 104%. Destul de aproape era Grecia, locul 13, cu 103%. Macao, Timor-Leste sau Brunei erau practice state fără datorii. Din Europa, cel mai aproape de ele era Estonia (locul 180 din 186 de state analizate). SUA ocupa locul 35, Germania era pe 39 în timp ce China era pe 109. România se plasa po locul 162, potrivit FinEco24News.
Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Vom înregistra pierderi de 1 mld. euro în 2020, pierdem două treimi din cifra de afaceri înregistrată în 2019. Previziunile nu sunt deloc bune, iar hotelurile au în plan reduceri de personal sau închiderea totală sau parţială. Previziunile hotelierilor pentru sfârşitul acestui an nu sunt deloc bune în sensul în care mulţi dintre aceştia au în plan reduceri de personal sau închiderea totală sau parţială a unităţilor de cazare. Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, spune că industria hotelieră din România a înregistrat pierderi semnificative odată cu criza pandemică. El spune că industria hotelieră va înregistrat la sfârşitul acestui an pierderi de circa 1 miliard euro, ceea ce înseamnă două treimi din cifra de afaceri înregistrată la nivelul industriei în 2019. „Situaţia industriei hoteliere este una dramatică deoarece pe de o parte avem restricţiile impuse de autorităţi cauzate de pandemie, care împiedică lumea să călătorească, iar pe de altă parte avem teama populaţiei şi companiilor de a-şi asuma deplasări. În jur de un miliard de euro vom înregistra pierderi în anul 2020, adică pierdem circa două treimi din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de circa 1,5 miliarde euro“, spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), potrivit Ziarului Financiar.
Mașini scoase de ANAF la licitație: Volvo – 2.100 de lei, VW Golf – 818 lei.La sediul ANAF București, pe data de 22 octombrie, de la ora 14:00, va fi scos la licitație un automobil Opel Astra Wagon din 2007, la prețul de pornire de 9.808 lei. Tot în Capitală, pe 29 octombrie va fi scos la licitație un automobil Skoda Superb din 2006, la prețul de pornire de 7.168 de lei. Are 188.000 de kilometri la bord și are un motor diesel de 1,9 litri.
În aceeași zi se va putea licita și un autoturism Audi A4, din 2006, de culoare neagră, cu aproximativ 240.000 de kilometri la bord. Prețul de pornire al licitației este de 9.79 de le, potrivitgreatnews.ro.
Pachetul de mobilitate și lupta între Vest și Est continuă: Regulile care afectează România și Bulgaria. După inițiativa României, Bulgaria va sesiza justiţia europeană pentru ”discriminare” după adoptarea dificilă, în luna iulie, a unei reforme a transportului rutier care a dat naştere unei lupte între Vestul şi Estul continentului, a anunţat miercuri guvernul, citat de AFP. „Dispoziţiile privind revenirea şoferului, revenirea vehiculului şi interdicţia de a petrece timpul de odihnă la bordul vehiculului între două cicluri de cabotaj duc la o discriminare pe baza situaţiei geografice şi la o limitare a accesului egal la piaţa unică europeană”, a anunţat Sofia într-un comunicat, notează punct.news.
China se întoarce pe creștere și e gata să salveze lumea. Dar, lumea mai vrea să fie salvată de China? La începutul acestei săptămâni, biroul de statistică al Chinei a anunțat evoluția economiei în trimestrul al treilea. Rezultatul este de-a dreptul remarcabil, pentru o țară din care s-a declanșat pandemia de coronavirus. În trimestrul al treilea al acestui an, China a crescut cu 4,9%. Este o cifră care îi face pe analiștii internaționali să creadă că economia chineză va fi, ca și în alți ani, motorul care va reuși să stimuleze economia mondială. Ce schimbare de viziune! După ce la momentul declanșării pandemiei și a blocării parțiale a lanțurilor de aprovizionare care veneau din China decidenții politici și economici din statele europene vorbeau răspicat despre dependența de China și nevoia de relocare a unor companii înapoi în Europa, acum experții se întorc la vechiul refren, și anume că economia chineză poate salva economia globală, scrie rfi.ro.