Cabinele de duș din sticlă: beneficii și opțiuni de proiectare

Dacă îți renovezi baia, atunci este momentul potrivit să iei în considerare instalarea unei cabine de duș din sticlă. Dacă baia ta este încă echipată cu o cadă de baie standard și o perdea de duș, atunci ar trebui să îți dai seama că o cabină de duș din sticlă poate oferi băii un aspect mai elegant și modern. În plus, aceste cabine au beneficii de siguranță și sănătate în comparație cu căzile tradiționale cu perdele de duș. 

Citește mai departe pentru a afla avantajele adăugării unei cabine de duș din sticlă în baia ta și doar câteva dintre numeroasele opțiuni de design. 

Beneficiile cabinei de duș din sticlă

Când înlocuiți cada și perdeaua de duș cu o cabină de duș din sticlă, te vei putea bucura de următoarele beneficii estetice, de siguranță și de sănătate: 

  • Aspect mai mare

Sticla care înconjoară o cabină de duș din sticlă nu afectează vizual baia, așa cum o perdea și o cadă de duș opace pot face. În plus, dacă cada ta actuală ocupă o mare parte din spațiul podelei într-o baie mică, o cabină de duș din sticlă poate elibera spațiul atât de necesar. 

  • Acces ușor

Persoanele care îmbătrânesc sau care suferă de artrită sau alte dizabilități se pot chinui să pășească peste laturile unei căzi pentru a intra în ea. Cabinele de duș din sticlă fără margini facilitează intrarea în duș pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau durere, deoarece nu trebuie să treacă peste nimic pentru a intra în duș. 

  • Mai puțin mucegai

Perdelele de duș și învelișurile tradiționale sunt poroase, făcându-le loc de reproducere pentru mucegai într-o baie umedă și aburită. Sticla este extrem de rezistentă la mucegai, deoarece nu este poroasă. 

  • Reducerea COV

Căptușelile pentru perdele de duș din vinil emit COV sau compuși organici volatili timp de cel puțin o lună după ce au fost scoase din ambalaje. Poți sări peste perdelele de duș după ce ai optat pentru cabina de duș din sticlă și vei avea mai puține toxine în interiorul casei. 

În timp ce mulți oameni care adaugă cabine de duș din sticlă în timpul remodelărilor de baie aleg să scoată cu totul cada, nu trebuie să alegi una sau alta dacă îți place să faci baie. Poți instala o cadă independentă în aceeași baie sau, dacă îți lipsește spațiul pentru ambele într-o baie mică, poți adăuga pur și simplu un paravan de duș din sticlă la cada actuală, pentru a înlocui perdeaua de duș. 

Opțiuni de proiectare a cabinei de duș

Un expert în proiectarea cabinei de duș te poate ajuta să creezi un design de duș personalizat perfect pentru baia și nevoile tale. Cu toate acestea, ar trebui să afli acum despre unele dintre opțiunile de proiectare a cabinei de duș pentru a te ajuta să decizi ce ai prefera.

  • Tipul ușii

Carcasele din sticlă au două opțiuni principale pentru stilul ușii: glisante și oscilante. Ușile batante sunt numite și uși pivotante sau uși articulate. Ușile batante se pot balansa în exterior sau în interior și în exterior. Sunt cele mai bune pentru băi mai mari. Ușile glisante sunt cele mai bune pentru băi mici și dușuri mai mici, deoarece nu au nevoie de spațiu suplimentar pentru a se balansa în interior sau în exterior. 

  • Stilul cadrului

Cabinele de duș din sticlă vin în modele încadrate și fără rame. Cabinele de duș încadrate au rame metalice care susțin geamul de duș, în timp ce dușurile fără rame încorporează sticlă mai groasă și mai puternică, care este structural stabilă fără acest cadru.

  • Tipul de sticlă

Nu te limita la un singur tip sau chiar la o culoare de sticlă atunci când proiectezi cabina de duș din sticlă. Deși sticla transparentă, fără textură este întotdeauna o opțiune, puteți opta pentru sticlă colorată sau texturată. 

Dacă îți remodelezi baia, ia în considerare înlocuirea căzii și perdelei de duș cu o  cabină de duș din sticlă pentru a beneficia de numeroasele avantaje estetice, de siguranță și de sănătate. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *