Cadoul primit în Ucraina de şeful poliţiei poloneze era format din două lansatoare de grenade, dintre care unul a explodat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Cadoul pe care un comandant al poliţiei poloneze, generalul Jaroslaw Szymczyk, l-a primit în timpul unei vizite recente în Ucraina, era format din două lansatoare de grenade despre care se credea că sunt dezamorsate, a anunţat oficialul polonez sâmbătă, potrivit News.ro. Însă un lansator a explodat la revenirea la Varşovia.

Jaroslaw Szymczyk, şeful poliţiei naţionale din PoloniaFoto: Artur Widak/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

La 11 şi 12 decembrie, el a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, în timpul căreia s-a întâlnit cu oficiali ai poliţiei şi serviciilor de urgenţă ucrainene. „Cadoul a fost cel al unuia dintre şefii serviciilor ucrainene”, potrivit Ministerului polonez de Interne.

Sâmbătă, şeful poliţiei a declarat la radio RMF că acest cadou consta în două lansatoare de grenade, dintre care unul transformat în difuzor.

El fusese asigurat că aceste arme nu prezintă vreun risc. Dar unul dintre cele două lansatoare de grenade a explodat miercuri, rănindu-l uşor pe şeful poliţiei. Cauza exploziei nu este cunoscută. „Explozia a fost puternică, a făcut gaură în podea şi a deteriorat tavanul”, a spus Jaroslaw Szymczyk. O anchetă este în desfăşurare pentru a stabili responsabilitatea accidentului.

De asemenea, un angajat civil al Direcţiei Generale de Poliţie a suferit răni uşoare, care nu au necesitat spitalizare.

Comandantul poliţiei şi-ar fi pierdut temporar auzul, în urma exploziei, potrivit Gazeta Wyborcza.

spot_imgspot_img