Calendar ortodox sâmbătă 29 mai. Creștinii preaslăvesc azi o mare muceniță a Bisericii – Capital

Calendar ortodox sâmbătă 29 mai. Creștinii preaslăvesc azi o mare muceniță a Bisericii

Creștinii ortodocși sărbătores sâmbătă,  29 mai, pe Sfânta Muceniță Teodosia, considerată în cărțile vechi drept ocrotitoarea fetelor şi femeilor lipsite de apărare.

Azi este celebrată Sfânta Muceniţă Teodosia

În această zi, de sărbătoare creștinii ortodocși români și nu numai o prăznuiesc pe Sfânta Muceniță Teodosia care prin bunătatea și credința ei, a reușit să-i îndrepte spre Dumnezeu pe mulți păgâni. De-a lungul vieții sale a dus mai departe numele lui Hristos, pentru a-i apropia pe oameni de El.

Cum a salvat-o Dumnezeu de la moarte

Liderii popoarelor unde Sfânta Muceniță Teodosia răspândea cuvântul Domnului au auzit de faptele ei bune și au vrut să o împiedice. Așa că au poruncit uciderea ei. Astfel, s-a ordonat a i se lega o piatră de gât și să fie aruncată în mare. Dar, Dumnezeu a făcut o minune și a fost adusă la mal, în viață.

La doar 18 ani, Sfânta Teodosia a primit cununa muceniciei. Se spune că, ori de câte ori vede o femeie în impas, Sfânta se roagă pentru ea.

Calendar ortodox sâmbătă 29 mai. Creștinii preaslăvesc azi o mare muceniță a Bisericii

Rugăciune către Sfânta Muceniță Teodosia

Aceasta este rugăciunea pe care azi o poți rosti către Sfânta Muceniță Teodosia:

„O, Dumnezeule Mare, mântuieşte-mă de toate relele; o, Dumnezeule Mare, care ai hărăzit mângâiere tuturor Sfinţilor, hărăzeşte-mi-o şi mie, care ajuţi şi sprijini toate lucrările, ajută-mă şi sprijină-mă în toate nevoile, scapă-mă de toate primejdiile, de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi.

În numele Tatălui care a creeat lumea, în numele Fiului care a răscumparat-o, în numele Sfântului Duh care a împlinit legea în toată a ei desăvârşire. Binecuvântarea lui Dumnezeu Tatăl care cu cuvântul a zidit lumea, să fie pururea cu mine! Binecuvântarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, să fie pururea cu mine! Binecuvântarea Sfântului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, să fie pururea cu mine!

Calendar ortodox sâmbătă 29 mai. Creștinii preaslăvesc azi o mare muceniță a Bisericii

Doamne, norii grei ai nenorocirilor şi ai supărarilor se abat asupra capului meu şi întristările sfâşietoare mă copleşesc, dar mă mângăi că Tu mă iubeşti şi această încredinţare mă încurajează. Plin(ă) de nadejde în dragostea şi bunătatea Ta, nu voi lăsa să mă biruiască împotrivirile soartei, ci mă voi lupta cu curaj, căci numai cu ajutorul Tău voi reuşi.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg şi mă rog: vino grabnic şi mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mântuit şi pe Petru cel ce venea pe apă; întinde-mi mâna ca şi lui şi mai presus Doamne dă-mi sănătate şi (se spune o singură dorinţă).

Doamne, ai milă şi nu zăbovi şi primeşte cu bunătatea Ta rugaciunea mea ce o fac către Tine, apără-mă cu Harul Tău şi ajută-mă sa fiu statornic în angajamentul ce-l iau faţă de Tine: de a da o bucată de pâine la săraci şi de a mă ruga pentru cei aflaţi în primejdii sau suferinţă şi pentru mântuirea tuturor oamenilor.

Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste duşmanii mei cunoscuţi (se spune numele) şi necunoscuţi şi iîdreaptă-i cu gânduri bune spre mine şi spre toţi ai casei mele. Tu Doamne, doreşti ca omul să trăiască în unire şi dragoste pe pământ.

Calendar ortodox sâmbătă 29 mai. Creștinii preaslăvesc azi o mare muceniță a Bisericii

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *