Calitatea halatelor medicale se va dovedi decisiva! Iata detaliile pe care trebuie sa le cunosti!

halate_medicale

Fiind o componenta esentiala a identitatii profesionale, halatele medicale pot fi intalnite intr-o diversitate de domenii de activitate. Din acest punct de vedere, de la chirurgi la asistente si de la nutritionisti la chimisti, toate aceste persoane au nevoie de halate medicale pe durata intregii zile petrecute la serviciu pentru a-si duce la bun sfarsit activitatile. Poate ca acesta este unul dintre motivele pentru care, in multe ipostaze, acesti adevarati profesionisti ies in evidenta si depasesc limitele oboselii si solicitarii intelectuale pentru a ne castiga respectul si admiratia.

Identificarea solutiei optime

In cazul in care conduci o clinica sau ai in responsabilitate o echipa medicala, pentru echiparea completa a tuturor membrilor trebuie sa tii cont de o serie de criterii importante, detalii ce vor face din identificarea si achizitionarea halatelor medicale un demers mult mai facil. Astfel, specialistii de la Kronos te asigura de faptul ca vei avea la indemana mai multe optiuni, care variaza de la culoarea uniformelor sau a halatelor medicale, pana la alegerea emblemei sau logo-ului respectivei clinici si modalitatea in care acesta sa fie reprezentat pe articolele vestimentare. Prin urmare, ai acces la o gama deosebit de variata de halate medicale in culori precum alb, albastru, verde, roz si la personalizarea acestora prin intermediul tehnicilor de broderie, serigrafie sau termotransfer.

Un alt detaliu de importanta majora, subliniat si in Codul pentru Siguranta si Sanatatea la locul de munca, este ca echiparea angajatilor cu costume si halate medicale necesare activitatii desfasurate este in totalitate responsabilitatea angajatorului.

Totusi, dincolo de toate detaliile de natura estetica, care vor influenta cu precadere imaginea profesionala, echiparea cu halate medicale de cea mai buna calitate reprezinta o masura de igiena si de securitate la locul de munca! Prin urmare, in randurile de mai jos vei descoperi cateva detalii pe care trebuie sa le stii despre aceste articole vestimentare inainte de a realiza achizitia, in special daca urmaresti sa echipezi intreg departamentul sau chiar tot personalul clinicii.

Calitatea faciliteaza confortul si eficienta

Absolut toti profesionistii din domeniul medical sunt de acord asupra faptului ca igiena trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc in acest mediu. Tocmai de aceea, desfasurarea activitatii profesionale la locul de munca in hainele de strada nu este permisa. Prin urmare, personalul clinicilor si institutiilor din domeniul sanitar necesita tinute specifice, precum costume si halate medicale, care sa ofere protectie impotriva factorilor externi, precum diverse substante (sange, medicamente, solutii chimice etc), dar si impotriva microbilor. Din acest punct de vedere, toate articolele vestimentare cu aceasta destinatie trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente si durabile, care pot face fata spalarilor repetate, precum tercotul (un amestec de fibre artificiale si naturale, in proportii variabile).

De asemenea, luand in calcul faptul ca orice medic sau asistent medical se poate confrunta zilnic cu situatii speciale, halatele medicale trebuie sa fie confortabile, atat din punct de vedere termic, cat si din perspectiva mobilitatii. Acest lucru este valabil atat pentru farmacisti sau biochimisti, care deseori trebuie sa manevreze cutii cu substante sau alte obiecte de dimensiuni mari, cat si pentru medicii veterinari, care trebuie sa se aplece sau sa reactioneze rapid la miscarile animalelor.

Unul dintre cele mai performante materiale pentru fabricarea uniformelor si halatelor medicale este tercotul, material ce confera atat mobilitate, cat si confort, avand un procentaj de 35% fibre de bumbac si 65% fibre din poliester. Acesta este raportul optim pentru pastrarea aspectului acestor piese vestimentare specifice domeniului medical, asigurand atat o libertate de miscare foarte buna, dar in acelasi timp retinand si transpiratia, ceea ce face ca aceste halate medicale sa fie ideale in orice context sau anotimp.

Pentru a te bucura de cele mai inalte standarde de siguranta si calitate, alege kronos.ro, producator si furnizor de haine de lucru, echipamente de protectie, haine medicale si accesorii, la preturi negociabile. Toate aceste articole beneficiaza de certificare Rocert (conform cerintelor standardelor SR EN ISO 9001:2008, SR EN ISO 14001:2005 si SR EN ISO 18001:2008).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *