Camere supraveghere pentru monitorizarea oraselor

Protejarea si monitorizarea permanenta a oraselor, precum si a locuitorilor a devenit un subiect tot mai dezbatut in ultimii ani. Din ce in ce mai multe orase din tara si din intreaga lume au inceput sa foloseasca sisteme de supraveghere moderne. Fiecare proiect este diferit si necesita anumite cerinte. Cu toate acestea, la final, orice aplicatie trebuie sa ramana flexibila, sa poata fi extinsa cu usurinta in orice moment. Printre solicitarile de baza privind calitatea ireprosabila a imaginii sau simplitatea in operare se numara si compatibilitatea dintre componente. Un sistem de monitorizare trebuie astfel structurat incat sa accepte oricand adaugarea altor camere supraveghere.

Camerele de supraveghere devin gardienii digitali ai oraselor

Prevenirea actelor de violenta si vandalism, precum si protejarea locuitorilor de un posibil pericol sau atentat sunt situatiile pe care conducatorii de stat, comunitati locale sau orase le au in vedere. Au fost dezvoltate numeroase softuri care sa permita monitorizarea oraselor dintr-o singura locatie, intr-un mod eficient si productiv. Mai multe camere supraveghere pot fi controlate de la distanta, fara a se pierde din calitatea imaginii sau a vitezei de operare.

Pe piata sunt disponibile o multime de solutii de inalta calitate, atat pe partea de CCTV, cat si de camere supraveghere IP. Zona in care vor fi amplasate va determina numarul de camere de supraveghere necesare, precum si tipul acestora. Intersectiile sunt cel mai adesea monitorizate prin intermediul camerelor IP speed dome. Acestea au un mare avantaj prin faptul ca pot fi rotite atat in plan vertical, cat si in plan orizontal. In plus, multe dispun si de zoom optic ceea ce faciliteaza controlul si identificarea rapida a situatiilor de urgenta, fie ca este vorba despre un accident, o agresiune fizica sau vreun act de vandalism. Pentru spatiile cu dimensiuni mai mici precum curtea unei institutii sau un parc se pot instala camere IP de tip bullet sau camere dome cu sau fara functie pan/tilt.

In magazinul online www.1CCTV.ro sunt disponibile cele mai noi solutii de monitorizare care pot indeplini orice solicitare din domeniul sistemelor de supraveghere video. Solutiile de top lansate de cei mai mari producatori din industrie includ functii inteligente de analiza video precum recunoasterea faciala, recunoasterea unui obiect pierdut, depasirea unei arii virtuale prestabilite etc. Toate informatiile captate de camerele de supraveghere sunt transmise centrului de control, iar datele sunt stocate pe NVR-uri dedicate, ce suporta un numar mare de camere si un flux continuu de informatii.

In cazul proiectelor foarte mari, ce includ zeci sau chiar sute de camere de supraveghere IP, pot fi folosite softuri special dezvoltate care permit transmiterea in vederea stocarii datelor de la un numar nelimitat de camere, pe servere de mare capacitate. O data cu evolutia tehnologica sunt preferate camerele ce beneficiaza de compresie H.265/H.265+ tocmai pentru a comprima cat mai mult dimensiunea datelor, insa fara a altera calitatea imaginilor.

Imaginile captate de camere sunt stocate pe hard diskuri, iar inregistrarea se realizeaza in bucla. O data umplute hardurile, cele mai vechi inregistrari se sterg automat, iar noile inregistrari se suprascriu. Orice eveniment petrecut este identificat rapid si analizat cu usurinta cu ajutorul interfetelor de control. Ca si accesorii se pot folosi tastaturi si joystickuri care simplifica modul de operare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *