Candidații PSD și PNL pentru București validați în Coaliție / Alianțele electorale în teritoriu dorite de Ciolacu și Ciucă blocate de orgoliile liderilor locali

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Social-democraţii au validat miercuri, în ședința Consiliului Politic candidații pe care îi susține pentru primăriile de sector. PSD propune un consilier la sectorul 5 drept contacandidat pentru fiul lui Cristian Popescu Piedorne și pe actualul prefect al Capitalei, Rareș Hopincă la primăria sectorului 2. În schimb nici PSD, nici PNL nu au finalizat validarea candidaturilor la nivel local în județele cu probleme.

Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Cătălin Cîrstoiu și Nicolae CiucăFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Din partea PSD, prefectul Capitalei Rareș Hopincă candidează la primăria sectorului 3, Robert Negoiță este susținut pentru un nou mandat la sectorul 3 și Daniel Băluță pentru primăria sectorului 4. În fieful lui Piedone, Marcel Ciolacu l-a prezentat drept candidat pe consilierul general al Bucureştiului din partea PSD Adrian Vigheciu.

Din partea PNL, la sectorul 1 este susținut deputatul PNL George Tuță iar la sectorul 6, actualul primar Ciprian Ciucu.

Alianța electorală dorită de Ciolacu și Ciucă blocată de orgoliile liderilor locali ai PSD și PNL

În ceea ce privește candidaturile pentru primăriile și Consiliile Județene din țară, Coaliția nu a ajuns la o înțelegere finală. Inițial, liderii Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și-au dorit ca PSD și PNL să meargă împreună în orașele mari care sunt conduse în prezent de primari USR, însă înțelegerea a picat din cauza liderilor din teritoriu.

La Bacău au fost discuții în contradictoriu între Dragos Benea (PSD) și Mircea Fechet (PNL) care nu au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește candidaturi comune. Decizia finală este ca cele două partide să meargă separat. Astfel, ministrul Mediului Mircea Fechet va candida la Consiliul Județean Bacă iar social-democratul Valentin Ivancea la primăria Bacău.

Nici la Brașov PSD și PNL nu vor merge împreună. Liberalii vor avea candidați și vor și susținuți neoficial de social-democrați. Astfel Adrian Veștea va candida la Consiliul Județean și George Scripcaru la primăria Brașov.

La Timișoara, liberalul Alin Nica a refuzat să-l susțină pe social-democratul Alfred Simonis la Consiliul Județean. Conducerea PNL la demis din funcția de președinte al organizației PNL Timiș și a impus decizia. Astfel, Nicolae Robu va candida la primăria Timișoarei iar Simonis la CJ Timiș.

O altă situație neclarificată este în județele conduse de UDMR. La nivelul Coaliției nu s-a ajuns la un consens privind candidaturile în județele Mureș și Satu Mare unde UDMR deține funcțiile cheie la nivel local. Pentru a nu intra în conflict direct cu UDMR, social-democrații au tărăgănat nominalizare unor candidați pentru cele două județe.

De menționat este că PNL nu a decis candidatul la Consiliul Județean Parhova după ce Iulian Dumitrescu a anunțat că își dorește să candideze pentru un nou mandat dar se află sun control judiciar. Liberalii au evitat să ia o decizie tranșantă dar, din cauza costurilor de imagine dar, potrivit surselor HotNews.ro, săptămâna viitoare conducerea PNL își va da acceptul pentru candidatura acestuia.

spot_imgspot_img