Capacitatea auzului ti s-a diminuat si crezi ca ai nevoie de un aparat auditiv? Iata ce sa faci!

Hipoacuzia este o afectiune ce se manifesta prin diminuarea capacitatii de perceptie a auzului, in mod preponderent in randul persoanelor varstnice, dar nu numai. Aceasta se instaleaza si se poate agrava si la segmente de populatie mai tinere, ca urmare a unor accidente, reactii adverse la anumite tratamente, simptomatologie a altor afectiuni sau expunerii prelungite la sunete de maxima intensitate.

Necesitatea unui aparat auditiv este intotdeauna stabilita de medicul specialist, in urma unor analize standard, prin care se aplica un diagnostic cert. Daca ai sesizat anumite lucruri care iti semnaleaza pierderea auzului, precum dificultatea de a intelege mesajele transmise de ceilalti in anumite situatii, iata ce trebuie sa faci.

Programeaza-te la un consult auditiv

Exista centre de protezare auditiva ce iti pun la dispozitie acest serviciu in mod gratuit. Este indicat sa ii comunici medicului toate lucrurile care ti-au semnalat capacitatea redusa de auz, dar si istoricul care a putut determina instalarea hipoacuziei. Noteaza-ti lucrurile esentiale, astfel incat sa nu omiti nimic, si asigura-te ca ii vei oferi specialistului suficiente detalii pentru a-si forma o imagine de ansamblu, relevanta in setarea unui diagnostic corect. Gradul de pierdere a auzului variaza, de la forma usoara la profunda.

Fa toate analizele medicale recomandate

Dincolo de istoric, specialistul se va ocupa de analizele medicale obligatorii pentru setarea diagnosticului. Audiograma si timpanograma arata cat de mult s-a diminuat capacitatea de perceptie a auzului. Aceste analize nu trebuie sa reprezinte niciun motiv de ingrijorare. Nu provoaca durere, se fac foarte rapid si permit obtinerea unor rezultate concludente. Nu amana vizita la specialist din cauza fricii pentru analize, intrucat nu ai absolut niciun motiv sa iti fie teama. Fara aceste analize, nu poti sa testezi aparatul auditiv.

Cu ajutorul medicului, identifica solutia optima pentru cazul tau

Dupa ce specialistul, pe baza celor doua analize esentiale, a determinat gradul de pierdere al auzului, impreuna veti gasi cea mai buna solutie pe termen lung. Gradele de hipoacuzie sunt: usoara, moderata, severa si prounda. Pentru toate formele exista aparate auditive ce imbunatesc – in mod considerabil – calitatea vietii pacientilor, redandu-le capacitatea de a socializa si de a-si relua obiceiurile sau pasiunile. Tipologia aparatului auditiv este stabilita in functie de gradul de evolutie al bolii si de cererea pacientului.

Priveste partea buna a lucrurilor

Echipamentele medicale utilizate pentru redarea auzului s-au imbunatatit in permanenta. Astazi, exista device-uri ultramoderne, care permit mobilitate, flexibilitate si conectivitate. Daca este necesar sa porti aparat, nu intra in panica. Lipsa lui iti va provoca neplaceri mult mai mari decat faptul ca va trebui sa il porti. Astazi, aparatele auditive sunt confortabile, se contecteaza direct la telefon sau televior, se pot reincarca fara priza, au un aspect minimalist, si iti permit un proces de adaptare mult mai agreabil.

WeSound.ro, centru de protezare auditiva si service aparate auditive

In toata aceasta experienta, de setare corecta a diagnosticului si identificarea unei solutii, nu esti singur. In centrele de protezare auditiva ca WeSound.ro vei simti ca ai un sprijin real si ca solutiile sunt de partea ta. WeSound.ro este locul ideal unde sa mergi pentru a afla daca ai nevoie sau nu de un aparat.

Consultul este gratuit! Specialistii iti vor face toate analizele necesare si iti vor oferi un diagnostic cert. In plus, daca va fi nevoie, iti vor recomanda cele mai moderne echipamente medicale, usor de purtat. WeSound.ro au in oferta si partea de service aparate auditive: wesound.ro/aparate-auditive/service, unde – inca o data – isi arata sprijinul real oferit pacientilor.

Date de contact:

Tel: +4031/4205378

Mobil: (+4) 0314.252.726

E-mail: office@wesound.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *