Carantina nocturnă din Franța: Francezii vor putea ieși din casă doar cu documente de derogare / Polițiștii vor păzi respectarea restricțiilor – Coronavirus

Cetățenii din nouă mari metropole din Franța în care va fi impusă carantina nocturnă de sâmbătă vor putea să își părăsească locuințele doar pentru a lucra sau pentru călătorii pre-programate pentru care trebuie să aibă documente relevante, a spus joi premierul Jean Castex, relatează Reuters.

De asemenea, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a spus că 12.000 de polițiști vor fi mobilizați pentru a asigura respectarea carantinei în cele nouă mari metropole.

Cu toate acestea, poliția nu va garanta respectarea ”regulii de maxim șase persoane” la adunările private, a adăugat acesta.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat miercuri că va fi impusă carantina nocturnă între orele 21.00 și 06.00, în mai multe metropole mari, inclusiv Paris, pentru a opri al doilea val de coronavirus care lovește țara, începând de pe 17 octombrie.

Pe lângă Paris și regiunea sa, sunt vizate opt mari metropole: Lille, Lyon, Aix-Marseille, Grenoble, Montpellier, Saint-Etienne, Rouen și Toulouse.

În practică, restaurantele, barurile, teatrele și cinematografele vor trebui, prin urmare, să se închidă la 21:00 (19:00 GMT).

“Nu vom mai merge la casele prietenilor la petrecere, pentru că știm că aici ne contaminăm cel mai mult”, a spus șeful statului.

Cei care încalcă restricțiile sunt pasibili de o amendă de 135 de euro.

Macron i-a îndemnat, de asemenea, pe francezi să-și limiteze întrunirile private la „maximum șase persoane”.

Starea de urgență este reinstituită în Franța, după ce țara se confruntă cu cu o creștere accentuată a pandemiei.

Franța a raportat miercuri 22.591 de noi cazuri de coronavirus, bilanțul zilnic depășind pragul de 20.000 pentru a treia oară în șase zile, în timp ce numărul spitalizărilor și numărul deceselor legate de Covid sunt în creștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *