Care este istoria serviciului de rent a car?

Astazi, serviciul de rent a car reuseste sa castige aprecierea unui numar din ce in ce mai mare de oameni. Desi inca putini, exista oameni ce renunta la ideea de a achizitiona o masina, pentru a calatori tot timpul cu masini inchiriate. Chiar si atunci cand numarul calatoriilor este mare, costurile pot fi mai mici deoarece sunt eliminate o multime de alte costuri suplimentare:

  • Reparatii si revizii anuale;
  • Asigurari auto obligatorii;
  • Tot felul de accesorii achizitionate pentru automobil;
  • Locuri de parcare;
  • Costul initial al masinii, care poate sa fie unul foarte mare si care nu poate fi recuperat.

Cu siguranta, viitorul suna bine pentru serviciile de rent a car, mai ales ca acestea pot ajuta foarte mult si aglomeratiile urbane sau lupta impotriva poluarii. Cum au aparut aceste servicii, insa? Care este istoria lor?

Scurt istoric al serviciilor de rent a car

Oricat de greu ar fi de crezut, ideea de inchiriere auto dateaza de mai multa vreme decat masina. Evident, ideea era aplicata calestilor si carutelor, insa era des intalnita. Serviciul de rent a car modern insa, a fost initiat de Joe Saunders, un american care in 1916 a inceput sa isi inchirieze contra cost masina proprie ( un Ford Model T). Succesul sau a fost atat de mare incat in doar un an a reusit sa achizitioneze alte 17 masini pe care le inchiria cu 10 centi/mila. Afacerea lui Joe Saunders a fost preluata rapid si de altii si s-a extins vazand cu ochii. Ultimii ani insa, au reprezentat apogeul pentru firmele de rent a car.

Ce a convins oamenii in ultimii ani sa inchirieze mai multe masini?

Evident, clientii firmelor de rent a car nu au hotarat dintr-o data sa renunte la masina proprie pentru a inchiria un alt automobil. Globalizarea si tehnologia din ce in ce mai dezvoltata au fost cele care i-au convins. Faptul ca posibilitatea de a calatori dintr-o parte in alta a lumii a devenit o realitate pentru oricine, a dus la nevoia unor solutii de transport din ce in ce mai flexibile. Firmele re rent a car au fost dezvoltate, asadar, pe baza turistilor care au nevoie de un transport de la aeroport, prin tara sau orasul in care merg. De la turisti, dezvoltarea a fost una oarecum naturala: Mai multi turisti au dus la aparitia unui numar mai mare de firme care inchiriaza masini, mai multe masini au dus la scaderea preturilor iar preturile mai mici au atras oameni din toate clasele.

Daca vrei sa inchiriezi o masina si vrei sa o faci la un nivel inalt, iti recomandam serviciile Tripavip.ro. Cu ajutorul lor poti inchiria doar masini de lux si te poti bucura din plin de experienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *