Care sunt avantajele jocurilor in aer liber pentru copii?

De la jocuri pe iPad-uri la televizor, playsation si alte jocuri video, ca sa nu mai vorbim de Internet, tot mai multi copii isi petrec cea mai mare parte a timpului in interior, devenind sedentari de la o varsta frageda. Cresterea numarului de copii care petrec predominant in interior a condus la publicarea a numeroase studii care evidentiaza impactul negativ pe care acesta il are asupra sanatatii si dezvoltarii lor. In acelasi timp, aceasta cercetare a facut posibila evidentierea beneficiilor jocurilor in aer liber pentru copiii de toate varstele si astfel tot mai multe companii acceseaza fonduri europene pentru locuri de joaca deoarece au gasit atatea beneficii pe care acestea le aduc copiilor.

Jocurile in aer liber ajuta la invatare

Jocul in aer liber ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile de invatare. Configurand materiale educationale in aer liber, copiii invata rapid in timp ce se joaca, ceea ce reprezinta un mod distractiv de a-i ajuta pe copii sa descopere informatii noi in timp ce invata noi abilitati. In plus, invatarea in aer liber ii incurajeaza pe copii sa se gandeasca la invatare ca la un proces continuu, mai degraba decat sa se faca doar in clasa.

Jocuri in aer liber pentru mintea creativa

Jocul in aer liber este minunat pentru a incuraja creativitatea copiilor. Astfel, prin instalarea unei cutii de nisip sau a unei trambuline, investesti in dezvoltarea personala a copilului in timp ce ii faci sa descopere semnificatia creativitatii.

Jocuri in aer liber pentru sanatate

Jocul in aer liber are multe beneficii pentru sanatate atunci cand te joci in aer liber. Cu mai mult spatiu pentru a se juca, copiii sunt adesea mai activi in aer liber, ceea ce ii ajuta sa dezvolte oase puternice, permitandu-le in acelasi timp sa arda mai multa energie si calorii. Mai mult decat atat, a fi expus la soare, chiar si iarna, inseamna ca ei absorb in mod natural vitamina D.

Dezvoltarea laturii sociabile

Deoarece spatiile exterioare sunt, in general, mai putin aglomerate decat in ​​interior, acestea sunt mai putin intimidante si ii ajuta pe copii sa iasa din cochilia lor in mod natural si sa fie mai sociali. Aceasta inseamna ca copiii vor fi mai dispusi sa participe la jocuri si activitati, in timp ce vor fi mai predispusi sa discute cu diferiti copii si sa isi faca noi prieteni.

Jocuri in aer liber pentru bunastare

Oferirea copiilor libertatea de a se juca in aer liber ii ajuta sa se simta mai fericiti si mai calmi. Libertatea jocului in aer liber ii incurajeaza si pe copii sa renunte la energia stocata, mai ales daca tind sa ramana nelinistiti pentru perioade lungi de timp, ceea ce ii face mai linistiti si, in cele din urma, ii ajuta sa fie mai concentrati in clasa.

Jocuri in aer liber pentru a obtine independenta

Spatiul mare in care se joaca inseamna ca ei sunt adesea departe de supravegherea directa a unui adult. Acest lucru ii ajuta sa invete independenta atunci cand interactioneaza social cu ceilalti copii, precum si sa invete sa se joace singuri. Ei invata sa se transforme, sa se ridice si apoi sa cada si sa negocieze echipamente necunoscute, care le permit copiilor sa invete sa fie independenti.

Jocuri in aer liber de explorat

Echipamentele de joaca in aer liber pot ajuta copiii sa invete sa-si depaseasca limitele si sa evalueze corect riscurile. De asemenea, ii invata sa exploreze noi jocuri si sa invete sa incerce lucruri noi fara a fi ghidati de adulti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *