Care sunt avantajele si dezavantajele meseriei de sofer?

Meseria de sofer este din ce in ce mai cautata, fiind o multime de oameni care iubesc sa conduca si se simt cat see poate de liberi atunci cand sunt in spatele volanului. Exista multe domenii in care se poate lucra ca sofer iar o simpla scoala de soferi sector 5 care nu costa mai mult de cateva sute de lei iti poate oferi startul in aceasta meserie.

Atunci cand decizi ca vrei sa fii sofer insa, trebuie sa ai in vedere ca nu este totul roz. Aceasta meserie are atat avantaje, cat si dezavantaje.

Care sunt avantajele pe care le vei descoperi?

  • Este o meserie palpitanta, foarte potrivita pentru cei care iubesc sa conduca. Vei putea face toata ziua exact ceea ce iti place si sunt sanse sa nici nu simti ca muncesti;
  • Iti ofera o arecare independenta. Chiar daca lucrezi pentru cineva, atunci cand conduci esti propriul sef si poti lua singur anumite decizii;
  • Poti calatori si poti descoperi o multime de locuri noi. Indiferent ca alegi sa conduci in tara sau instrainatate, poti descoperi o multime de locuri interesante. Este o meserie perfecta pentru cei care sunt pasionati de calatorii.
  • Remuneratia este destul de buna. De regula, cei care lucreaza ca soferi au salarii mai mult decat decente.

Care sunt dezavantajele meseriei de sofer?

Din pacate, nu este totul roz. Daca ai o familie, este posibil sa petreci zile intregi fara sa o vezi. Soferii internationali petrec saptamani intregi departe de casa si de familie.

Nu intotdeauna conditiile sunt excelente. Vei fi nevoit sa dormi si sa mananci in cabina tirului, ceea ce nu este tocmai confortabil.

Nu in ultimul rand, este o meserie obositoare, in care trebuie sa respecti anumiti timpi si in care depinzi de ceilalti participanti la trafic.

Per total insa, meseria de sofer este una frumoasa, din care ai foarte multe de castigat si mai ales foarte multe de invatat. Tocmai de aceea, merita sa o iei in considerare daca te pasioneaza condusul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *