Care sunt beneficiile mobilei din lemn masiv

Lemnul masiv este un material des folosit pentru a construi diverse piese de mobilier pentru ca noi sa ne putem bucura la maxim de confort si eleganta in casa noastra. Este cel mai des intalnit material pentru ca noi sa ne realizam mobilierul indiferent ca el este pentru dormitor sau pentru bucatarie. Lemnul masiv este mult mai puternic si rezistent la lovituri, in timp ce MDF-ul are mai multe culori si este mai versatil. Adevarul este ca ambele piese de mobilier sunt realizate din materiale de top si foarte cautate.

Pentru proprietarii de case care construiesc sau realizează renovări de locuințe, cunoașterea diferenței dintre cele două materiale și caracteristicile fiecăruia este esențială. Mai jos, analizăm atât fronturile realizate din MDF cât și lemn masiv, notând avantajele și contra de fiecare și cele mai bune utilizări pentru fiecare material.

Gama de fronturi din Lemn solid


Lemnul solid a fost materialul principal pentru mobilier de milenii. În scopuri de definiție, lemnul masiv se referă la cherestea naturală, în timp ce termenul „lemn prelucrat” se referă la alte tipuri de materiale pe bază de lemn, cum ar fi placa MDF. În timp ce lemnul solid este format doar din lemn, lemnul prelucrat este un amestec de lemn real, furnire, fibre, rășină și adezivi.

Avantajele fronturilor din lemn solid


Forța și durabilitatea – Lemnul solid este impresionant de puternic și rezistent. Dacă doriți să cumpărați ceva care să reziste zeci de ani, mobilierul din lemn masiv este perfect. Lemnul solid este atât de puternic încât a fost folosit în întreaga lume pentru a construi clădiri întregi și chiar poduri. Desigur, diferite tipuri de lemn au niveluri diferite de rezistență. De exemplu, stejarul este mai puternic și va dura mai mult decât cedrul.


Estetica – Din punct de vedere al aspectului, lemnul masiv este de neegalat în frumusețe. Are un bob frumos care rezultă în mobilier cu aspect deosebit. Dacă estetica și stilul sunt o prioritate majoră pentru dvs., lemnul solid este, bine, o alegere solidă. Dar la fel ca rezistența și durabilitatea, diferite tipuri de lemn au calități estetice diferite. De exemplu, în timp ce stejarul roșu este mai puternic decât stejarul alb, stejarul alb este mai frecvent folosit deoarece arată mai bine.


Personalizare – când folosiți lemn masiv, mobilierul poate fi personalizat în mai multe moduri, inclusiv formă, finisaj și culoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *