Care sunt cele mai gustoase soiuri de rosii pentru comercializare si consum propriu

Care sunt cele mai gustoase soiuri

Desi exista numeroase soiuri de rosii pe piata, in articolul de azi vei afla care sunt cele mai gustoase, indiferent daca alegi sa le cultivi pentru consum propriu sau pentru comercializare.

Este bine cunoscut faptul ca o mare parte a consumatorilor apreciaza rosiile aromate, gustoase si zemoase. Iata soiurile de tomate cele mai apreciate in randul micilor si marilor agricultori:

Alamina F1

Alamina F1 este considerat cel mai bun hybrid de tomate datorita adaptabilitatii la diferite conditii de cultivare. Fructele obtinute sunt rotunde, au o culoare intense, sunt gustoase, dar mai mult de atat, prezinta rezistenta mare la pastrare. Greutatea medie a unui fruct ajuns la maturitate variaza intre 16-200 grame si se produc maximum 5-6 fructe pe etaj, atat in sere, cat si in camp deschis.

Soiul de tomate Alamina F1 garanteaza o productie ridicata si o rezistenta crescuta la boli.

Abellus F1

Abellus F1 reprezinta un hibrid de tomate timpuriu cu o producti sporita. La maturitate, fructecle canaresc intre 140-170 grame, cu un diametru de maximum 22 cm. Cultivarea acestui soi se realizeaza intre etaje, iar fiecare etaj produce intr 6-8 fructe, atat in sere, cat si in camp deschis.

Tropical F1

Semintele de tomate Tropical F1 sau asa-zisele rosii cherry produc frute cu o greutate intre 20-25 g. Forma este rotunda, iar culoarea de un rosu intens. Sunt foarte apreciate datorita gustului excelent. Cultivarea rosiilor Cherry este recomandata pe 2 sau 3 tulpini, daca este altoita.

Clarosa F1

Acest tip de tomate este preferat de majoritatea agricultorilor datorita caracteristiciii principale- cultivarea pe toata perioada sezonului(primavera-vara). Productia poate fi folosita in scop commercial deoarece fructele prezinta o rezistenta ridicata la transport si depozitare. In timpul recoltei, fructele obtinute cantaresc intre 220-250 gr, culoarea este roz intens, iar forma rotunda.

Rugby F1

Printre hibridele de tomate apreciate de legumicultori se numara si Rugby F1, un hibrid provenit din Bulgaria, adaptat pentru a fi cultivat in spatii protejate. Astfel, putem spune ca este un candidat de success in topul celor mai bune soiuri de tomate. Dupa cum ii spune si denumirea, soiul produce fructe gustoase in forma mingiilor de rugby.

Productia obtinuta este intre 10-11 tone la hectar.

Perioada favorabila cultivarii rosiilor Rugby este in lunile februarie-martie.

Asadar, indiferent ca iti doresti sa folosesti recolta de rosii pentru consum propriu sau pentru comercializare, trebuie sa te asiguri de calitatea soiurilor, dar mai ales, de rezistenta la boli si daunatori. Soiurile pe care ti le-am prezentat au fost alese astfel incat sa se ridica la nivelul si celui mai exigent legumicultor. Magazinul online CropMarket iti pune la dispozitie o multime de soiuri de tomate din care poti alege. De asemenea, comenzile se pot plasa online, cu livrare rapida. Pentru a acorda cat mai multa atentie recoltei tale, poti face aprovizionarile necesare dintr-un singur loc. Pe toata durata cresterii, rosiile trebuie ingrijite corespunzator pentru a obtine recolte satisfacatoare. Astfel, poti comanda online inclusiv solutii pentru tratarea r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *