Care sunt cele mai importante avantaje de care te bucuri cand accesezi un imprumut rapid?

Accesarea unui imprumut rapid este o solutie excelenta prin care oamenii isi pot rezolva problemele de ordin financiar. Aceasta alternativa presupune o gama larga de avantaje de care se pot bucura consumatorii, beneficii despre care pot afla in randurile de mai jos.

O suma consistenta usor de obtinut

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa stie romanii, inainte de a solicita imprumuturi nebancare este ca astfel pot obtine foarte usor sumele de bani de care au nevoie pentru achitarea facturilor sau pentru procurarea medicamentelor. Spre deosebire de creditele bancare, cele rapide sunt mult mai versatile si mai usor de accesat.

Conditii de eligibilitate simplu de indeplinit

Majoritatea institutiilor financiar-nebancare impun consumatorilor criterii de eligibilitate usor de indeplinit, ceea ce transforma produsele nebancare intr-unele foarte populare. De exemplu, romanii trebuie sa aiba cel putin 20 de ani, sa faca dovada unor venituri stabile (pensii, salarii, venituri obtinute prin PFA) si sa detina un cont/card bancar pentru incasarea imprumuturilor. Este esential, insa ca oamenii sa fie atenti la termenii si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca, intrucat acestea pot fi diferite de la institutie la institutie.

Perioada scurta de rambursare

Printre caracteristicile creditelor rapide se numara si faptul ca perioada de rambursare este intotdeauna scurta. In general, imprumuturile de acest tip trebuie returnate intre cateva zile si cateva saptamani, in functie de preferintele consumatorilor. Asta inseamna ca pe termen lung, romanii nu se vor impovara financiar foarte tare si isi vor stinge datoriile cat mai repede.

Rambursarea anticipata, o metoda excelenta de diminuare a costurilor pentru un imprumut rapid

Pe lista beneficiilor de care au parte cei care acceseaza credite rapide un se numara si faptul ca banii pot fi returnati anticipat. Este vorba despre o solutie prin care consumatorii pot diminua din costurile aferente imprumuturilor. Cum? Prin recalcularea dobanzii numai pana in ziua in care are loc plata in avans a creditelor.

Banii pot fi folositi oricum

Daca in cazul multora dintre creditele obtinute de la banci, romanii trebuie sa explice cum urmeaza sa foloseasca banii, atunci cand se indreapta catre imprumuturile de la IFN-uri nu mai au aceasta problema. Ei pot folosi creditele rapide dupa cum considera cel mai bine de cuviinta. De preferat este, insa ca oamenii sa evite achitarea altor datorii bancare cu banii din imprumuturile rapide si nici sa nu plateasca un avans pentru autoturisme ori pentru case, astfel incat sa nu ajunga la un grad mult prea mare de indatorare.

Istoricul financiar nu conteaza

Nu in ultimul rand, consumatorii trebuie sa stie ca optand pentru imprumuturile nebancare, IFN-urile nu iau in considerare istoricul lor financiar inregistrat la Biroul de Credite. Daca bancile sunt sceptice cand vine vorba despre acordarea creditelor celor care in trecut au intarziat returnarea banilor, institutiile financiar-nebancare au o alta politica in acest sens.

Lista avantajelor poate continua, insa consumatorii care tin cont de toate cele mentionate anterior vor fi intotdeauna mult mai bine informati inainte de a completa cererea de solicitare a unui credit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *