Care sunt cele mai intalnite defecte ale unui HDD?

Pentru foarte multi oameni HDD-ul computerului este unul dintre cele mai importante accesorii pe care le folosesc. Aici pot fi regasite poze importante, documente importante, filme, muzica si un istoric al tuturor activitatilor avute. Este adevarat ca in ultimii ani majoritatea oamenilor au inceput sa isi salveze datele importante in cloud sau pe mai multe HDD-uri. Totusi, atunci cand se defecteaza un astfel de accesoriu situatia nu este deloc placuta. Este destul de dificil sa gasesti o firma care poate oferi reparatii calculatoare de buna calitate, costurile nu sunt tocmai mici iar timpul pierdut poate fi destul de serios.

Ceea ce poti face este sa protejezi pe cat posibil HDD-ul, sa ai mereu la indemana numarul unei firme de reparatii in care ai incredere si sa stii cand este nevoie sa apelezi la aceasta.

Care sunt cele mai uzuale defectiuni ale HDD-ului?

  1. Defectiuni din fabrica. De regula, defectiunile din fabrica nu produc pagube, deoarece nu te prea lasa sa folosesti HDD-ul. O astfel de defectiune nu lasa sistemul sa detecteze HDD-ul sau blocheaza intregul computer. De regula, aceste defectiuni ajung la utilizatori atunci cand HDD-urile nu sunt verificate suficient. Din fericire, un HDD de acest fel poate sa fie inlocuit la comerciant.
  2. Supraincalzirea. Este o problema foarte intalnita, care duce intr-un final la defectiuni serioase. Poti recunoaste faptul ca HDD-ul este supraincalzit in momentul in care ventilatoarele ajung sa se miste foarte lent, apar sunete de ticait si diverse alte zgomote sau computerul se incalzeste imediat dupa ce a fost pornit. Pentru a evita supraincalzirea trebuie sa cureti frecvent sistemul de praf.
  3. Supratensiunea. Uneori, HDD-ul poate sa fie supus unor defectiuni electronice si din cauza unei supratensiuni sa nu mai functioneze corect. Solutia este sa ai un UPS care sa asigure mereu o alimentare constanta de curent.

De asemenea, exista defecte care pot fi cauzate de erori umane ( setari gresite, lovituri, etc ) defecte cauzate de fisiere corupte sau diverse erori mecanice cauzate de timp sau de o utilizare necorespunzatoare.

Cum te poti asigura ca HDD-ul este cat se poate de bun?

Singurul lucru pe care il poti face este sa te asiguri ca ai un computer curat, fara praf, care functioneaza intr-un mediu propice. Tocmai de aceea, este bine sa ajungi cu el frecvent la curatare si chiar la o diagnoza care sa descopere eventuale defecte in faza incipienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *