Care sunt principalele caracteristici ale stilului industrial?

Stilul industrial a devenit unul dintre principalele stiluri de amenajari interioare, fiind foarte apreciat de persoanele nonconformiste, care doresc spatii mari si combinatii indraznete de mobilier. Aparut in secolul 18 ca o necesitate, acest stil a fost caracterizat printr-o serie de detalii motivate de lipsa electricitatii si de foarte putine optiuni in ceea ce priveste materialele. Practic, oamenii cautau mai multa lumina naturala, optand pentru incaperi spatioase si inalte si se foloseau de cele mai prezente materiale ale vremii: caramida, lemn si fier.

Astazi, stilul industrial nu mai este conturat de o nevoie, ci de o apreciere pentru aspectul dat de lemn, metal si caramida. Din fericire, optiunile pe care le au proprietarii de locuinta sunt uriase si desi aspectul poate parea unul clasic, prin folosirea de panouri caramida clasica, fier forjat si lemn prelucrat grosier, o locuinta amenajata in acest mod poate fi una extrem de moderna.

Care sunt caracteristicile care definesc stilul industrial modern?

Conform celor de la Techstone, creatori ai unei solutii revolutionare de caramida aparenta care joaca inclusiv rolul termoizolantului, stilul industrial este definit de urmatoarele caracteristici:

  • Elemente de design cat mai brute, asemanatoare celor regasite in hale industriale si in fabrici;
  • Mobilier minimalist, realizat de regula din lemn masiv nefinisat sau fier forjat;
  • Spatii cat mai deschise si mai mari. Stilul industrial se potriveste cel mai bine incaperilor generoase si inalte;
  • Elemente de instalatii expuse, care par nefinisate. Intr-o incapere amenajata in stil industrial poti descoperi tevi expuse, pereti ce par a fi netencuiti, din beton sau caramida si o podea din ciment, care aminteste de vechile fabrici. Pentru podea este potrivit si parchetul ce pare invechit;
  • Piese de mobilier reconditionate. Stilul industrial este extrem de prietenos cu mobilierul vechi, bine reconditionat. Acesta ofera originalitate unei incaperi, este robust si poate desena un tablou foarte atractiv pentru cei pasionati;
  • Corpuri de iluminat metalice. Daca in secolul XVIII nu existau corpuri de iluminat, astazi exista. Partea buna este ca se pot alege lustre metalice, care sa se integreze perfect din punct de vedere vizual si sa ofere acel aer unic si interesant al stilului.

Stilul industrial nu este pentru oricine, fiind un stil pretentios. Totusi, pot fi imprumutate o serie de elemente ale sale, cum ar fi peretii din caramida. Se poate folosi o caramida aparenta de buna calitate, cum este cea de la caramida-aparenta.co.ro si se poate obtine un plus estetic in orice incapere, chiar si in cele amenajate clasic sau modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *