Care sunt serviciile pentru care poti merge la un cabinet notar?

Lista motivelor pentru care oamenii pot ajunge sa aiba nevoie de serviciile de la un cabinet notar este extrem de lunga. Avand in vedere ca legislatia din Romania este una foarte vasta, oamenii nu au cum sa stie toate elementele specifice situatiilor in care se afla.

De aceea, recomandat este sa apeleze la sprijinul unui specialist expert in domeniu. In acest articol sunt prezentate principalele servicii de care se ocupa notarii, astfel incat clientilor sa fie mai usor sa descopere ce tipuri de probleme pot rezolva cu ajutorul lor din punct de vedere juridic si legal.

Contracte

Pentru inceput, important de mentionat este ca unul dintre cele mai cautate servicii pentru care oamenii merg la notar este acela de incheiere a unor contracte care sa aiba valoare legala.

Contractele pot fi de inchiriere, de realizare a unei promisiuni bilaterale sau de vanzare/cumparare, in functie de nevoile clientilor. Un notar bun va sti intotdeauna care sunt elementele cheie pe care le adauge in astfel de documente, pentru ca ele sa fie echitabile pentru ambele parti care le semneaza. Modelele standard pot fi personalizate la cererea persoanelor care au nevoie de realizarea contractelor.

Declaratii si procuri incheiate la un cabinet notar bun

Un alt motiv pentru care indivizii pot ajunge la un cabinet notar este acela de a realiza declaratii si procuri. De exemplu, unul dintre parinti care doreste sa plece din tara impreuna cu un minor are neaparat nevoie de o procura din partea celuilalt parinte, care sa isi consimtamantul.

Mai mult, declaratiile pe proprie raspundere sunt extrem de des utilizate, fie ca este vorba despre accederea la un credit bancar sau despre achizitionarea unui imobil.

Conventii matrimoniale

Tinerii care urmeaza sa se casatoreasca si doresc sa isi protejeze bunurile dobandite inainte de casatorie pot sa incheie conventii matrimoniale cu ajutorul carora vor avea certitudinea ca nu au probleme in cazul in care relatia lor nu functioneaza asa cum isi doresc.

Este vorba despre o metoda moderna, la care apeleaza din ce in ce mai multi oameni care pun pragmatismul pe primul plan si care inteleg ca un astfel de act le este necesar pentru viitor.

Divort

Divorturile se pot realiza de comun acord in fata unui notar, atunci cand ambele parti sunt in regula cu acest lucru. Diviziunea bunurilor se poate face pe cale amiabila.

Aceasta solutie este mult mai practica si mai eficienta pentru cei care decid sa mearga pe drumuri separate decat sa ajunga in instanta, acolo unde totul ar fi mult mai costisitor si de lunga durata.

Succesiuni

Nu in ultimul rand, succesiunile pot fi si ele incheiate cu ajutorul serviciilor de la un cabinet de notariat. Este foarte simplu ca persoanele ce doresc sa lase rudelor sau apropiatilor anumite bunuri sau proprietati sa incheie un document legal din punct de vedere juridic in care sa isi specifice dorintele.

Pe langa toate cele mentionate anterior, mai exista si alte tipuri de documente care pot fi incheiate la notariat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *