Căruțaș rănit într-un accident produs din propria vină

O persoană, de 29 ani, din Sânsimion, în timp ce conducea un vehicul cu tracțiune animală, nu a acordat prioritate unui autoturism care era condus, regulamentar, de un cetățean, de 32 ani, din Miercurea Ciuc.

Foto cu caracter ilustrativ

În data de 31.07.2019, ora 21.45, un bărbat, de 29 ani, din Sânsimion, în timp ce conducea un vehicul de tracțiune animală pe un drum cu destinație agricolă în direcția Ciucsângeorgiu- Sântimbru, la intersecția cu D.E 578, nu a acordat prioritate autoturismulului condus regulamentar de un cetățean de 32 ani, din Miercurea Ciuc, care se deplasa pe ruta Sânmartin – Miercurea Ciuc, cele două vehicule intrând în coliziune.

Este de menționat că în momentul producerii evenimentului rutier, pe atelaj nu era amplasat niciun mijloc de semnalizare. În urma impactului, conducătorul atelajului a suferit leziuni corporale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conform procedurilor în vigoare, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca, după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat, spre competentă soluționare, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *