Casa Albă lucrează la o operațiune privind dezvoltarea unui vaccin anti-covid: 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului – Coronavirus

Administrația Trump lucrează în secret la accelerarea procesului de dezvoltare a unui vaccin împotriva coronavirusului, obiectivul fiind relizarea a nu mai puțin de 100 de milioane de doze până la sfârșitul anului, relatează Bloomberg citând surse apropiate proiectului.

Denumită ”Operation Warp Speed” (operațiunea de urgență), proiectul adună la un loc companii farmaceutice private cu agenții guvernamentale și militare care încearcă accelerarea procesului de dezvoltare a unui vaccin, prin scurtarea timpului necesar cu 8 luni.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, o reuniune a Casei Albe pe această temă ar urma să aibă loc în cursul zilei de miercuri.

Luna trecută, președintele Donald Trump i-a cerut șefului Serviciului de Sănătate Alex Azar să accelereze dezvoltarea unui vaccin, oficiali ai admnistrației având deja întâlniri pe această temă de trei-patru săptămâni.

Experții spun că pentru a garanta siguranța și eficiența unui vaccin este nevoie de 12-18 luni.

Pe de altă parte, liderul de la Casa Albă a stârnit recent un val de ironii după ce a sugerat, într-o conferință de presă, ca experții să analizeze folosirea dezinfectantului și a ultravioletelor împotriva covid-19. Ulterior, Trump a susținut că a fost doar ”sarcastic” la adresa reporterilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *