Cascada Bigăr s-a prăbuşit! Anunţul a fost făcut de către Romsilva. Care este explicaţia dezastrului – Capital

Veste tristă pentru iubitorii de natură din România şi nu numai! Unul dintre cele mai frumoase şi mai vizitate obiective turistice din ţara noastră a dispărut.

Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin s-a prăbuşit!

Este vorba despre cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Aceasta s-a prăbuşit, luni, din cauze naturale, anunţă reprezentanţii Romsilva.

Totul a avut drept cauză acumularea în timp a travertinului şi a muşchilor, până când totul a cedat sub propria greutate, explică Romsilva.

În anul 2013, site-ul The World Geography a alcătuit o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se afla cascada Bigăr din Caraș-Severin.

Anterior, în septembrie 2010, ghidul turistic internaţional National Geographic Traveler – Romania făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate, potrivit Wikipedia.

Mesajul celor de la Romsilva

“Avem, din păcate, și o veste neplăcută.

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale.

Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate.

Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, este mesajul postat, luni seara, pe Facebook, de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva.

Sursa foto: planiada.ro

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *