CÂT DE EFICIENTE SUNT MATERIALELE PROMOȚIONALE PENTRU AFACERILE MICI?

Afacerile au nevoie de materiale promoționale deoarece acestea sunt o modalitate eficientă de a transmite mesajul afacerii către cât mai mulți clienți potențiali. Pe scurt, materialele promoționale sunt o metodă de marketing cu costuri reduse ce atrage clienți noi și îi fidelizează pe cei existenți. Chiar și marile companii active la nivel global recurg la această strategie de marketing. Pentru afacerile mici, sau startup-urile, materialele promoționale ajută la menținerea bugetului de marketing sub control în timp ce atrag atenția oamenilor asupra mesajului promoțional.

Produsele promoționale au fost folosite ca tactică de marketing eficientă timp de mulți ani. De la firmele noi la afacerile mari, aceste cadouri sunt preferatele echipei de marketing. 

Iată câteva statistici interesante despre utilizarea produselor promoționale în Statele Unite ale Americii, țară cu tradiție în folosirea materialelor promoționale. Statisticile sunt furnizate de Asociația Internațională a Produselor Promoționale, lider de încredere din industria materialelor promoționale.

– 8 din 10 consumatori dețin 1 până la 10 produse promoționale.

– 6 din 10 astfel de consumatori păstrează și folosesc aceste materiale promoționale timp de până la doi ani.

– 85% dintre oameni fac afaceri cu firma promovată după ce au primit un articol promoțional.

– 31% dintre consumatorii din SUA dețin o sacoșă promoțională cu mesaj de marketing.

– 89% dintre consumatori își pot aminti firma, mesajul sau logo-ul chiar și doi ani după ce au primit un produs promoțional.

– 63% dintre consumatori renunță la materialele promoționale atunci când nu au nevoie de ele. 

Aceste cifre arată clar cât de importante sunt materialele promoționale pentru promovarea afacerilor și a brandurilor. Un alt studiu de marketing relevă faptul ca 94% dintre oameni își aduc aminte unde au primit un cadou promoțional. Studiul relevă că 83% dintre consumatori preferă să primească materiale promoționale ce au un mesaj publicitar interesant. Mai mult, 58% dintre consumatorii chestionați au declarat că păstrează obiectele cadou între 1 și 4 ani.

O altă statistică importantă dezvăluită de studiu este că produsele promoționale atrag cu 500% mai multe recomandări de la clienții care sunt mulțumiți de materialele primite cadou. Aceste statistici cruciale pun accentul pe importanța produselor promoționale pentru marketing și recunoașterea mărcii în rândul publicului consumator.

Atât companiile cât și afacerile mici recunosc importanța folosirii produselor promoționale pentru a ajunge la un număr tot mai mare de oameni pe o piață competitivă. Articolele cadou cu un ambalaj de înaltă calitate încântă destinatarii și atrag atenția asupra activității firmei. Aceste produse au tipărite logo-ul, marca și mesajul companiei. Scopul final din spatele oferirii de materiale promoționale este acela de a stimula interesul clienților pentru produsele sau serviciile afacerii.

Pentru rezultate mai bune, campanie de marketing include produse promoționale personalizate pe care beneficiarii le pot utiliza timp de mai multe luni. Astfel de produse de calitate ajută la menținerea interesului consumatorilor pentru brand. Acest lucru înseamnă că oferirea o singură dată a unui material promoțional este suficient de bună pentru a captiva atenția cliențiilor timp de luni de zile.

Cea mai importantă regulă pe care cele mai multe dintre afaceri o urmăresc este de a include în campania de marketing promoțional obiecte de utilizare zilnică. Aceste cadouri pot fi pixuri, calendare, mousepads, umbrele, sticle de apă, balsamuri pentru buze, căni și așa mai departe (oferta Tropeum este foarte generoasă în acest sens). Cu toate acestea, marketerii cu experiență elaborează o strategie creativă: ei aleg produse care nu sunt numai utile, ci și unice și de înaltă calitate pentru un impact cât mai puternic.

Materialele promoționale personalizate vor crea interes și discuții în jurul produselor și serviciilor firmei promovate. Pentru asta, asigură-te că produsele cadou sunt inovatoare și bine alese, gândite să susțină mesajul brandului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *