Cât de mult ajuta promovarea prin advertoriale?

Concurenta din mediul online a devenit extrem de stransa, indiferent de domeniu. Daca ai un site si vrei sa vinzi, trebuie sa oferi servicii si produse de buna calitate si de asemenea, trebuie sa gasesti variante de promovare. Una dintre cele mai bune solutii este promovarea prin advertoriale.

Advertorialele sunt articole publicate pe site-uri relevante, cu link catre site-ul promovat.

Cat de eficienta este aceasta promovare prin advertoriale?

Este extrem de eficienta atata vreme cat este realizata corect. Aceasta poate sa aduca trafic, poate sa ajute la cresterea pozitiei site-ului in cautarile Google si poate sa fie o varianta extrem de eficienta pentru constructia brandului.

Pentru a obtine toate aceste avantaje insa, trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

  • Articolele publicate trebuie sa fie bine scrise si sa atraga cititorii. Foarte multe advertoriale sunt scrise doar de dragul linkului, fara a-i oferi o valoare reala. Este important ca advertorialul sa fie citit si chiar apreciat dupa ce este citit, deoarece valoarea lui creste in mod considerabil.
  • Este bine sa fie scrise de un specialist SEO, in asa fel incat sa ajunga cat mai sus in cautari si sa traga dupa ele si site-ul promovat.
  • Site-ul ales pentru publicare trebuie sa fie unul cat mai relevant pentru domeneniul site-ului promovat. Este de preferat un site din domeniu in detrimentul a 10 site-uri generaliste de aceeasi valoare.
  • Backlinkurile trebuie sa fie cat de naturale posibil. In general, sunt mai apreciate linkurile directe catre site decat cele trecute sub un cuvant sau sub o expresie cheie.

De cate advertoriale este nevoie pentru rezultate optime?

Este greu de spus. Pentru unele site-uri un singur advertorial venit dintr-o sursa buna poate sa fie suficient. Pentru altele insa, este nevoie de sute sau mii de articole cu link catre site. Tocmai din acest motiv, este indicat ca intregul proces de scriere si publicare de advertoriale sa fie realizat de o firma care ofera servicii SEO si are experienta in acest sens. Desi costul poate parea ceva mai mare, o firma de SEO are capacitatea de a aduce rezultate rapide, ceea ce per total inseamna costuri mai mici.

Important! Publicarea de advertoriale trebuie sa se faca foarte natural, in asa fel incat sa nu existe riscul de a fi considerate spammy de catre google si de a atrage o penalizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *