Cat de mult merita sa ai propria afacere?

Daca te hotarasti sa iti infiintezi o firma, este bine sa te astepti la o multime de provocari. Titlul de antreprenor nu inseamna doar mai multi bani si foarte multa libertate, ci este si un titlu care iti aduce o serie de responsabilitati: angajati, relationare cu statul, acte contabile, etc. Tocmai de aceea, inainte de a demara un business este bine sa iti pui intrebarea daca merita.

Care sunt motivele pentru care merita sa ai propria afacere?

In primul rand, te bucuri de un program pe care ti-l faci singur. Nu trebuie sa lucrezi neaparat de la 9 la 5 in fiecare zi, ci poti sa o faci oricand. Nu iti spune nimeni cand si cum sa iti faci treaba si in functie de activitatea pe care o ai, poti lucra de oriunde.

Un business propriu inseamna de multe ori si mai multi bani, precum si o multumire mai mare legata de propria persoana. In principiu, daca ceea ce iti doresti este libertatea si administrarea in regim propriu a timpului, atunci afacerea este pentru tine. Totusi, nu totul este roz.

Care sunt lucrurile care te pot da inapoi de la infiintarea propriului business?

In primul rand, va trebui sa muncesti foarte mult si sa fii foarte atent la detalii. Responsabilitatea intregii activitati este in mainile tale si orice greseala te poate costa.
In al doilea rand, va trebui sa administrezi cat mai corect banii pe care ii are firma si sa fii responsabil. Responsabilitatea este un punct cheie pentru orice om de afaceri iar daca nu poti fi responsabil, exista sansa sa dai gres. In general, mai mult de 50% dintre companii ajung sa dea faliment in primii ani de la infiintare, asadar, exista intotdeauna un risc. Daca nu vrei sa ti-l asumi, trebuie sa iti faci calculele foarte bine inainte de a demara un business.

Per total insa, o afacere proprie inseamna mai multa libertate si mult mai multe motive de a fii multumit cu propria persoana. Tocmai de aceea, daca ai o idee buna este bine sa o pui in practica si sa incerci sa o faci pe cont propriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *