Cât durează școala de soferi?

0

Pentru a trece de examenul teoretic, dar și de cel practic  pentru permisul de conducere cu siguranță nu există niciun secret: candidații de la proba practică, mai ales, trebuie să exerseze suficient pentru ca examinatorul să vadă că vor deveni șoferi atenți și responsabili mâine. Dar, ca și în cazul tuturor examenelor, candidații la permisul de conducere nu vor avea toți nevoie de același număr de ore de conducere pentru a fi pregătiți înainte de ziua cea mare. Nu te panica.  Îți vom vorbi despre orele de conducere și despre cât durează sa faci scoala de soferi si mai ales, cat costa scoala de soferi?

După ce ai adunat toate actele necesare pentru a începe școala auto, adică buletinul, cazierul auto sau fișa medicală, poți programa primele cursuri.

La început, va trebui să urmezi 24 de ore de curs de teorie rutieră. Orele de teorie se pot prelungi până la 30 dacă simți că ai nevoie. În general, sunt grupate în cinci zile consecutive, unele după altele. După orele de teorie, urmează și orele de condus. Orele de condus sunt și ele în număr de 30. Dacă simți că nu sunt de ajuns, poți să suplimentezi și aceste ore pentru a te simți perfect încrezător și sigur pe tine.

Un alt lucru important de care să ții cont-mai trebuie să știi că din momentul în care te înscrii la cea mai bună școală de șoferi și până vei începe efectiv cursurile teoretice pot trece chiar și  3-4 zile sau chiar mai mult. Asta depinde foarte mult de de numărul de cursanți și de disponibilitatea instructorului pe care îl dorești.

În general, durata cursurilor de la școala de șoferi poate varia și în funcție de disponibilitatea ta și a instructorului auto sau de categoria de permis pentru care te înscrii la școala de șoferi.

Astfel că, școala de șoferi pentru categoria B poate dura până la opt săptâmâni.

Cum să accelerezi obținerea permisului de conducere?

Reține că obținerea permisului de conducere este un lucru care  depinde foarte mult de tine.

Aici intră abilitățile tale inițiale de conducere: ai condus vreodată, chiar și pe un drum privat sau pe un circuit? Ți-e frică de trafic? Ai sau nu încredere în abilitățile tale?

Prezența ta, dar și interesul în ceea ce privește Codul Rutier dar și lecțiile de șofat.

Disponibilitatea ta: cu cât crești mai mult frecvența orelor de practică, cu atât timpul alocat va fi mai redus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *