Cat poate trai Coronavirus pe smartphone?

Smartphone-urile atrag germeni in cele mai multe cazuri Odata cu raspandirea noului coronavirus, acestea sunt un vector potential pentru infectie. Virusul poate trai pe ecranul telefonului dvs. timp de zile, pana la 96 de ore dupa cate stim.

CDC spune ca poate fi posibil sa obtineti COVID-19 daca atingeti o suprafata care are virusul SARS-CoV-2 pe ea si apoi atingeti gura, nasul sau ochii. Organizatia recomanda curatarea si dezinfectarea „suprafetelor des atinse” zilnic.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, virusul SARS-CoV original din 2003 a fost stabil pe suprafetele de sticla pana la 96 de ore (patru zile). A durat pe suprafete din otel inoxidabil si plastic pana la 72 de ore (trei zile). Pentru mai multe detalii, vezi pagina 29, la „Stabilitatea si rezistenta coronavirusului SARS”, in acest raport privind virusul SARS de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Oamenii de stiinta nu au testat cat dureaza cel mai recent coronavirus pe sticla, dar au avut rezultate similare cu coronavirusul SARS anterior.

Cu ceea ce stim, cel mai bine ar fi sa presupunem ca noul coronavirus poate ramane prezent si infectios pe sticla timp de patru zile. Aceasta se aplica oricarui dispozitiv cu ecran de sticla, de la telefoane iPhone si Android la iPads si laptopuri Windows cu ecran tactil.

Dezinfecteaza-ti telefonul dupa ce iesi in public

Este posibil sa atingeti telefonul in mod constant si puteti raspandi virusul de la telefon la alte suprafete. Coronavirusul poate dura mult timp pe suprafetele de sticla, deci dezinfectarea regulata a smartphone-ului dvs. este esentiala.

Pentru a fi in siguranta, va recomandam sa va igienizati smartphone-ul dupa fiecare utilizare in public. Cand va intoarceti acasa, spalati-va corect mainile si igienizati-va smartphone-ul in acelasi timp. Daca va spalati mainile fara a va igieniza smartphone-ul, ati putea sa atingeti smartphone-ul, sa obtineti virusul SARS-CoV-2 pe degete si apoi sa il raspanditi pe alte suprafete – sau pe fata dvs.

Un ecran de telefon contaminat este de asemenea un risc daca trebuie sa tii telefonul langa fata pentru a vorbi. Cel mai bine este sa va pastrati telefonul cat mai curat.

Daca aveti un Apple Watch, puteti utiliza chiar si Apple Pay cu Apple Watch pentru a plati lucrurile fara a scoate telefonul si a-l atinge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *