Cat timp dureaza constructia la o casa container

Daca detii un teren si ai o priveliste frumoasa de jur imprejur, dar nu vrei sa investesti intr-o casa conventionala, poti lua in calcul o casa container. Investitia necesara pentru o astfel de casa este mai mica decat in cazul unei case traditionale si te poti muta acolo in mai putin de 2 luni de zile.

In cat timp devin locuibile casele container?

Casele din containere au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. Robuste si ermetice, acestea vin cu costuri reduse, comparativ cu locuintele din zidarie, si au un termen de executie mult mai scurt decat acestea.

Containerul are structura dintr-un cadru de otel autoportant facut din profile inchise, laminate. Aceste profile sunt sablate si acoperite cu un lac impotriva coroziunii. Profilele sustin tavanul, peretii exteriori si podeaua realizate din tabla zincata, cu armaturi laterale. Acestea sunt umplute cu un material care izoleaza termic si fonic.

Fie ca folosesti un container maritim nou sau folosit, il poti monta pe o placa de beton sau pe piloni solizi. O casa din 3 containere poate avea o suprafata utila de 60-70 mp, necesita proiectare si documentatie pentru autorizatia de construire, iar instalarea se poate face in doar 4-5 zile. In functie de finisajele alese si timpul necesar pentru aplicare si uscare, aceste case containere pot deveni locuibile in mai putin de o luna de zile.

Mai exact, mutarea propriu-zisa poate avea loc in mai putin de o luna de la achizitia containerului. Unii constructori livreaza aceste case containere in doar cateva zile de la comanda, apoi incep cu finisajele pentru a fi casa gata la cheie in maximum 2 saptamani.

De ce sa te muti in case containere

Aici sunt cateva avantaje care sa te convinga sa alegi aceste case containere:

 • Timp de construire intre 45-60 de zile pentru a deveni locuibila
 • Consum redus la incalzire
 • Pret cu pana la 40% mai mic decat la case realizate din zidarie
 • Usor de intretinut
 • Aceste case containere sunt cu 90% mai etanse decat alte constructii
 • Nu permit aparitia mucegaiului si igrasiei
 • Nu necesita fundatie consistenta – casa container permite montajul pe piloni din beton
 • Isi pastreaza caldura cu 40% mai mult, comparativ cu casele din zidarie
 • Sunt usor de transportat cu ajutorul platformelor auto/tiruri
 • Permit mobilitate maxima, se muta si se transporta foarte usor
 • Se instaleaza rapid si usor

Aceste case containere sunt modulare, se pot dispune in diferite combinatii si se pot obtine design-uri unice. Prin asamblarea lor suprapusa sau alaturata se obtin incaperi etajate, mai mici sau mai mari, totul conform nevoilor si dorintelor cumparatorului.

Pentru ca sunt mai mici decat casele traditionale, casele containere se incalzesc si se mentin racoroase cu costuri mai mici. In plus, permit izolarea cu spuma poliuretanica, polistiren sau vata minerala, totul pentru a obtine o buna eficienta enegetica.

Acum stii in cat timp este locuibila o casa container. Daca vrei sa te muti peste o luna de zile, alege case containere si te vei bucura de beneficii inca din prima zi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *