Cătălin Predoiu, care trece de la Justiție la Interne: „Sunt şcoli pline de droguri, vă spun în cunoștință de cauză”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cătălin Predoiu, care trece de la conducerea Ministerului Justiției la cea a Internelor, a afirmat, la audierile din comisiile Parlamentului, că este inadmisibil să avem în România şcoli „pline de droguri”, subliniind că spune asta „în cunoştinţă de cauză”, ca părinte.

Cătălin PredoiuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

  • „Legat de droguri. Cred că suntem toţi de acord că este inadmisibil ca la mai puţin de un kilometru de acest loc în care vorbim să găsim şcoli pline de droguri şi vă spun în cunoştinţă de cauză, vă spun ca părinte.
  • Droguri în şcoli – nu este în optica mea să rămânem în această ipoteză.
  • Ce este de făcut? Ştiu ce e de făcut. Trebuie să aplicăm programele şi strategiile pe care le avem, sunt adoptate, să cooperăm mai mult pe orizontală (…) Toate instituţiile de forţă sunt implicate, trebuie apăsat mai mult pe acest subiect, trebuie aplicată mai mult toată strategia pe care o are pregătită şi Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei. Cred că trebuie conştientizat mai mult de către fiecare membru al acestor ministere că nu putem tolera ca o generaţie să fie compromisă de traficul şi consumul de droguri”, le-a spus Predoiu parlamentarilor, conform Agerpres.

„Polițiștii nu pot fi înlocuiți cu drone”

El a vorbit la audieri și despre lipsa de personal din Ministerul de Interne, subliniind că poliţiştii nu pot fi înlocuiţi de drone sau cu maşini ultraperformante de urmărit infractorii:

  • „O mare problemă este că nu numai că avem din ce în ce mai puţini magistraţi – judecători şi procurori, dar avem din ce în ce mai puţini poliţişti şi nici o dronă, niciun soft, niciun program digital, nicio maşină ultraperformantă de urmărit infractori nu va putea suplini resursa umană.
  • Este o mare provocare şi îndrăznesc să spun că nu este doar pentru Ministerul Afacerilor Interne, este o mare provocare naţională.
  • Sistemele noastre sunt din ce în ce mai depopulate. Este la fel peste tot, dacă ne uităm la Institutul Naţional al Magistraturii, la poliţişti de penitenciar, toate sistemele critice de aplicare a legii, de siguranţă naţională, suferă de deficit de personal”.

Ministru al Justiției în guvernele Tăriceanu, Boc, Orban și Ciucă, Cătălin Predoiu trece acum la Ministerul Afacerilor Interne, în locul lui Lucian Bode, care nu se va mai regăsi în Executivul condus de Marcel Ciolacu. În noul guvern, Predoiu va fi și vicepremier.

spot_imgspot_img