Catedrala Notre Dame din Franța este suficient de stabilă pentru ca reconstrucția să înceapă – International

Catedrala Notre Dame din Franța este, în sfârșit, suficient de stabilă și sigură pentru ca meșterii să înceapă să o reconstruiască, la mai bine de doi ani după incendiul care i-a distrus acoperișul, i-a doborât turla și amenința să doboare și restul monumentului medieval, scrie theglobeandmail.com. Agenția guvernamentală care supraveghează reconstrucția a anunțat sâmbătă într-un comunicat că lucrările de securizare a structurii – care au început a doua zi după incendiul din 15 aprilie 2019 – sunt în sfârșit finalizate.

Dulgheri, experți în schele, alpiniști profesioniști, mecanici de organe și alții au luat parte la efort, care a inclus structuri speciale pentru securizarea turnurilor, bolților și zidurilor imensei structuri și o „umbrelă” specială pentru a o proteja de intemperii.

Negocierile vor începe în curând firmele care vor lua parte la efortul de reconstrucție, se arată în comunicat. Lucrările de refacere a vor începe în toamnă, urmând să fie menținut obiectivul președintelui Emmanuel Macron de a permite vizitatorilor să revină în interior în 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *