Câți bani estimează că va face Pfizer anul acesta din vaccin și din pilula contra Covid – Coronavirus

Pfizer și-a majorat marți estimările privind vânzările pe întregul an ale vaccinului său COVID-19 la aproximativ 32 de miliarde de dolari și a transmis că se așteaptă la alte 22 de miliarde de dolari din vânzările pilulei sale antivirale pentru această boală, transmite Reuters.

Vaccinul, bazat pe tehnologia ARNm care stă și în spatele produsului de la rivalul Moderna, este utilizat în peste 160 de țări, inclusiv în Statele Unite, Pfizer urmărind să fabrice peste 4 miliarde de doze în 2022.

Anul trecut compania farma a produs 3 miliarde de doze de vaccin contra Covid-19.

Paxlovid, antiviralul Pfizer pentru tratarea COVID, s-a dovedit promițător în reducerea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar compania se așteaptă să producă cel puțin 120 de milioane de seturi de tratament cu acest medicament oral.

Potrivit ultimelor informații oficiale, România a primit circa 18 milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech, fiind administrate peste 11 milioane de doze.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ombudsmanul UE, Emily O’Reilly, a reproşat Comisiei Europene că a refuzat să dea informaţii despre schimburile de SMS-uri dintre şefa executivului UE, Ursula von der Leyen, şi directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, pe tema cumpărării vacinurilor împotriva COVID-19.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *