Câți ruși au trecut frontiera României de la debutul războiului din Ucraina și câți au rămas pe teritoriu românesc

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Aproape 30.000 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse au trecut frontiera României de la debutul războiului din Ucraina, în luna februarie, dar doar câteva sute au rămas pe teritoriul nostru, potrivit Poliției de frontieră citată de Știrile ProTV, relatează News.ro.

La vamaFoto: Politia de Frontiera

Din cei aproape 30.000 de cetăţeni ruşi care au intrat în România de la debutul războiului din Ucraina, doar 485 au rămas aici, numărul fiind de zece ori mai mic decât cu un an înainte de conflictul militar.

Majoritatea au fost doar în tranzit, iar alţii s-au întors în Rusia.

Din ziua în care, la ordinul lui Vladimir Putin, armata rusă a invadat Ucraina şi până acum, Poliţia de Frontieră a interzis intrarea în România unui număr de 309 de cetăţeni din Federaţia Rusă, pentru că nu au îndeplinit condiţiile legale: fie nu deţineau viză valabilă sau permis de şedere valid, fie nu aveau documente care să le justifice scopul şi condiţiile de şedere în ţara noastră.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 15.10.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.591.400 cetăţeni ucraineni.

spot_imgspot_img