Câți soldați are Ucraina în războiul cu Rusia, potrivit președintelui Zelenski

Date:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit sâmbătă că țara sa se apără în războiul declanșat de Rusia cu 700.000 de militari, scrie Ukrainska Pravda.

Soldați ucraineni pregătiți de luptăFoto: Twitter

În prezent sunt 700.000 – aici puteți vedea rezultatul muncii a 700.000 de oameni care luptă. 700.000. Asta în timp de război”, a spus Zelenski în cadrul unui interviu cu jurnaliști ucraineni.

Acești 700.000 de luptători sunt răspândiți în toată țara, a precizat liderul de la Kiev.

Din punctul de vedere al forțelor pe care Federația Rusă le-a aplicat, a spus Zelenski, ei au folosit absolut totul, chiar și rezervele și acest tip de „mobilizare ascunsă”.

Au redistribuit trupe și a existat o creștere atât în Crimeea, cât și în Belarus – pe fronturi diferite. Acesta este un volum foarte mare, a afirmat președintele ucrainean, adăugând că nu crede „că vreo țară europeană de astăzi ar putea face față unui astfel de volum”.

Exită însă o diferență, aceea că țările NATO au arme adecvate, au Patriot, au sisteme serioase de apărare aeriană care sunt capabile să protejeze cerul de loviturile inițiale care au fost aplicate Ucrainei în primele zile, a precizat el.

Zelenski consideră că Ucraina a fost bine pregătită pentru război – au fost multe lucruri despre care Rusia nu știa – și această pregătire a făcut ca Ucraina să nu fie cucerită în primele zile, așa cum au prezis analiștii militari și de informații.

Ucraina trăiește de mult timp într-o stare de război, și nu a fost vorba doar de luptele din Donbas: au existat atacuri cibernetice, au existat măsuri economice și financiare, blocarea și reducerea volumului de aprovizionare cu energie, o penurie de benzină și așa mai departe, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related