Cauti cel mai bun lac pentru lemn? Afla detalii despre cele mai comune 2 optiuni: nitrocelulozice si lacuri pe baza de apa

Lacul este unul dintre cele mai folosite produse pentru finisaj, avand un rol esential in protectia lemnului. Atat pentru obiectele amplasate in exterior, cat si pentru elementele din interiorul locuintei, este extrem de important. Un produs bun protejeaza lemnul atunci cand intra in contact cu umiditatea sporita, razele UV, insectele si alti factori externi.

Astazi, gama de lacuri profesionale este mult diversificata. Cele mai comune optiuni sunt: lacurile nitrocelulozice si lacurile pe baza de apa. Care este cea mai buna categorie de lac pentru lemn? Ei bine, cu certitudine lacurile pe baza de apa, dar nu oricare, ci din gama premium calitativa.

Gama premium ZOBEL, cel mai bun produs din gama lacurilor pentru lemn

Lacurile nemtesti ZOBEL sunt folosite atat pentru ferestre si usi din lemn, cat si pentru fatade, garduri, piese de mobilier exterior, casute din lemn sau chiar parchet si scari din lemn. Aceasta gama nu are, in acest moment, concurent. Este o categorie premium de produs, care inglobeaza avantaje extraordinare.

In primul rand, are o capacitate extraordinara de absorbtie in porii lemnului si ii confera acestuia un aspect natural, accentuandu-i granulatia. Spre deosebire de alte categorii de produse greu de intins, acesta este extrem de usor de aplicat, atat prin pensulare, cat si prin turnare. Asigura lemnului o activitate respiratorie intensa, nu se fisureaza, nu crapa si rezista impecabil la mediul preponderent umed, protejand lemnul. In plus, suprafata nu-si pierde aderenta si este pusa in valoare de acest lac cu proprietati speciale. Nu e toxic.

Lacurile nitrocelulozice, pe baza de solventi: ce dezavantaje au aceste substante

Lacurile nitrocelulozice, extrem de populare in trecut, nu mai reprezinta prima optiune pentru clienti. In primul rand, sunt toxice, si nu se recomanda pentru finisajul jucariilor din lemn sau a altor produse destinate copiilor.

In al doilea rand, rezistenta lor este mult redusa, spre deosebire de gama de lacuri pe baza de apa. Nu se preteaza pentru suprafetele expuse la un mediu preponderent umed, si nici pentru cele care sunt folosite intens. Desi sunt foarte accesibile ca pret, nu reprezinta o buna optiune pe termen lung. Se folosesc nu pentru a proteja lemnul, ci pentru a-l infrumuseta decorativ, fiind ideale pentru a reconditiona obiectele de mobilier. In acelasi timp, nu le protejeaza de intemperii, iar un lac pe baza de apa este necesar chiar si in acest context, dupa aplicarea lacurilor decorative pentru modelele stilistice.

Cauti un lac pentru lemn? Il gasesti la Klebrom.ro, distribuitor al produselor ZOBEL, numarul 1 in lume

Lacurile ZOBEL din oferta Klebrom.ro sunt la mare cautare. Sunt excelente atat pentru garduri, ferestre sau usi, cat si pentru piese de mobilier de gradina, parchet interior sau alte tipuri de finisaje pentru lemn.

Se gasesc intr-o gama variata de nuante, cu pigmenti semi-transparenti. Cea mai cautata e nuanta stejar, dar mai sunt si alte optiuni care redau aspectul natural al lemnlui: teak, pin, nuc, polisandru, castan, mahon, paltin si asa mai departe. Klebrom.ro este reprezentant al brandului ZOBEL in Romania si iti aduce acest produs la distanta de un click. Il poti comanda de la aceasta companie romaneasca, cu o experienta de peste 20 de ani pe acest segment de piata. Bucura-te de cea mai buna calitate la un lac pt parchet sau orice tip de lemn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *