Cauți un televizor ieftin? Află cum să te încadrezi în buget și totuși să faci o alegere bună

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Achiziționarea unui televizor este rareori o investiție ușoară pentru că nu este o achiziție pe care o faci foarte des. Un nou TV poate reprezenta divertismentul întregii familii și de aceea este important să urmărești câțiva factori cheie și să cauți să răspunzi la câteva întrebări înainte de a cumpăra online.

 

Descoperă în continuare câteva aspecte de care trebuie să ții cont, atunci când ai un anumit buget pentru un nou televizor

 

Alege ecranele LED pentru că oferă o calitate mai bună a imaginii și pentru că sunt mai ușor de procesat pentru serviciile de gestionare a deșeurilor electronice. Acest lucru se datorează faptului că televizorul tău LED obișnuit conține mult mai puține substanțe dăunătoare și toxice decât ecranul LCD sau CRT standard. Alege să cumperi online telelevizoare ieftine de pe altex.ro pentru că vor avea o durată de viață mai lungă și o calitate mai bună a imaginii. Tehnologia pentru ecranele LED există de peste un deceniu, așa că nici tehnologia LED nu va ridica prețul televizorului de vis la înălțimi improbabile.

De asemenea, aspecte ale dezvoltării tehnologiei LED care ar putea crește prețul unui televizorului depind de rezoluția televizorului (HD sau UHD) și de dimensiunea televizorului, în special de adâncimea acestuia.

Televizoarele ultra-subțiri folosesc de obicei o tehnologie LED specifică numită iluminare de margine pentru a reduce greutatea și adâncimea televizorului, dar această tehnologie la modă vine cu un preț și ar putea reduce calitatea imaginii tale.

Iluminarea marginilor funcționează prin plasarea principalelor LED-uri în jurul marginilor ecranului, astfel încât lumina să fie direcționată din lateral. Aceasta înseamnă că uneori, imaginea poate apărea puțin mai întunecată, sau mai slabă, spre centrul ecranului – cel mai îndepărtat punct de sursele de lumină.

Alternativa este iluminarea de fundal completă, dar, dacă nu ești pregătit(ă) să plătești suplimentar, acest lucru va duce la un afișaj mai slab calitativ.

O altă alegere pe care trebuie să o faci este între HD sau UHD. Aceste două abrevieri sunt sunt adesea, de înțeles, confuze. 

Sună foarte asemănător, dar înseamnă lucruri destul de diferite pentru calitatea imaginilor pe care le vei putea obține la un anumit tip televizor. Mai exact, abrevierile vin de la HD care în englează înseamnă „high-definition”, iar UHD înseamnă „ultra-high-definition”.

Un televizor HD va putea afișa imagini și videoclipuri la o rezoluție maximă la 1080 pixeli. Aceasta înseamnă că vei putea reda DVD-uri și discuri Blu-ray la calitatea maximă dorită și orice programe de difuzare pe care le vizionezi vor arăta, de asemenea, cât de bine pot fi.

Cu toate acestea, un televizor UHD, cunoscut și sub numele de televizor 4K, are o rezoluție de două ori mai mare, adică de 2160 pixeli. Aceasta înseamnă că investiția într-un televizor UHD acum îți va asigura divertismentul în viitor atunci când sunt introduse noi formate de DVD-uri și servicii de difuzare. 

Practic, vei fi deja la apogeul divertismentului și vei putea să te scufunzi în conținut fantastic de înaltă calitate atunci când ai un televizor UHD acasă. De fapt, discurile Blu-ray 4K sunt deja disponibile și există multe emisiuni disponibile pe internet și servicii de streaming similare care pot fi vizionate într-un format 4K glorios. 

 

Sursa Foto: Pexels.com

spot_imgspot_img