Caz de „variola maimuței” depistat în Anglia. Ce este această boală infecțioasă rară

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu o boală infecțioasă rară – „variola de maimuță” -, despre care se crede că are legătură cu călătoriile în Africa de Vest, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare britanice, potrivit Reuters.

Ambulanță în LondraFoto: Powerofflowers / Alamy / Alamy / Profimedia

Agenţia pentru Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKSHA) a informat într-un comunicat că acest caz, depistat la o persoană care a călătorit recent în Nigeria, este tratat în cadrul unei unități specializate pentru boli infecțioase respiratorii aparținând „Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust” din Londra.

„Este important de subliniat că variola maimuței nu se răspândește ușor de la om la om, iar riscul general în rândul publicului larg este foarte scăzut”, a declarat Colin Brown, șeful departamentului pentru infecții clinice din cadrul UKSHA.

Variola maimuței este o infecție virală rară, asemănătoare cu variola umană, cea care a fost eradicată în 1980. Deși variola maimuței produce o formă de boală mai ușoară decât variola umană, majoritatea persoanelor infectate recuperându-se în câteva săptâmâni, aceasta poate fi însă fatală în unele cazuri.

spot_imgspot_img