Cazul bărbatului din Pitești mort în urma intervenției brutale a forțelor de ordine: A fost reținut și un jandarm – surse – Esential

Un jandarm a fost reținut miercuri de procurorii militari în cazul bărbatului din Pitești care a murit la scurt timp de la intervenția brutală a forțelor de ordine, care încercau să îl evacueze de la o terasă, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Reamintim că în acest dosar au fost arestați preventiv doi polițiști.

Conform surselor citate, dosarul a fost preluat miercuri de către Parchetul Militar București de la Parchetul Tribunalului Argeș.

Procurorii militari au dispus reținerea unui jandarm, pentru infracțiunile de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte. El urmează să fie dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă, potrivit surselor judiciare citate.

Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

În imaginile difuzate de presa locală se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul de 63 de ani, care era căzut.

La scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul. Moartea bărbatului a fost una violentă, în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul-şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *