Cazul celor două surori răpite din Brașov: Fetele ar fi fost agresate sexual. Bărbatul care le-a răpit ar fi recunoscut / Poliția l-a prins în trafic, în Prahova

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bărbatul suspectat că le-a răpit pe cele două surori din Braşov a fost depistat în trafic, în comuna prahoveană Valea Călugărească. El se afla cu cele două copile în autoturism, potrivit primelor informații din anchetă cele două fete ar fi fost agresate sexual.

Control politieFoto: Agerpres

Constantin Zapan, bărbatul de 42 de ani acuzat că le-a răpit pe cele două surori din comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov a fost oprit în trafic de către un echipaj al Poliţiei judeţene Prahova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Prahova, Mihaela Florescu, după ce la nivel naţional a fost emisă alerta privind răpirea celor două fete, poliţiştii au instituit şi în Prahova filtre rutiere.

„În jurul orei 17:00 o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti a oprit în trafic pe raza comunei Valea Călugărească , în satul Valea Nicovani, autoturismul dat în consemn. La volanul acestuia se afla bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore”, a declarat Mihalea Florescu.

Cele două surori din Braşov care au fost răpite au fost agresate sexual. Agresorul, care a mai fost condamnat pentru aceeaşi faptă, a recunoscut

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că bărbatul care le-a răpit le-a agresat sexual pe cele două surori de 10 şi 12 ani. Totul s-a petrecut în maşină, unde fetele au fost ţinute toată noaptea şi a doua zi, până au fost găsite.

Agresiunea a fost confirmată de către victime şi recunoscută de către agresor, care a justificat faptele spunând că era beat.

În urmă cu 10 ani, el a fost condamnat pentru viol şi era înregistrat în registrul agresorilor sexuali.

Un psiholog din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov le asistă, sâmbătă seară, pe cele două copile răpite din familie de către un amic al concubinului mamei lor.

Oficiali din cadrul DGASCP au declarat, pentru News.ro, că fetele au fost chemate la audieri, iar alături de ele se află o angajată a Direcţiei, psiholog. Urmează ca reprezentanţii instituţiei care se ocupă de protecţia copilului să afle mai multe despre starea copilelor şi să propună soluţii în beneficiul acestora.

Alertă în Brașov emisă de Poliție după răpirea celor două fete

Bărbatul le-a luat pe fete de la locuinţa familiei vineri seară, în jurul orei 19:00 sub pretextul că le duce la un grătar şi să se joace cu alţi copii, promiţând că le aduce acasă două ore mai târziu.

Mama fetelor a sunat l 112 a doua zi, sâmbătă 12 noiembrie, în jurul orei 10.25, când a constatat că bărbatul nu îi răspunde la telefon. Fetele lipseaua de acasă de peste 12 ore.

Poliţia Braşov a emis, sâmbătă după amiază, alertă privind răpirea a două fete, surori, cu vârste de 10, respectiv 12 ani. Fetele au fost luate, vineri seară, de la domiciliul lor, de un bărbat, prieten al concubinului mamei lor, pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii.

„La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la dispariţia a două minore, respectiv Repede Gabriela-Mihaela, în vârstă de 12 ani şi Gecso Elena-Andreea, în vârstă de 10 ani. Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat cadrele de poliţie”, informează Poliţia judeţeană Braşov.

Poliţia judeţeană a anunţat, după câteva ore, că cele două surori în privinţa căror autorităţile au emis alertă privind răpirea au fost găsite în judeţul Prahova, iar bărbatul care le-a luat se află în custodia poliţiştilor, acesta urmând a fi condus la audieri în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

spot_imgspot_img