Cazul Novak Djokovic: Avocații sârbului spun că s-a infectat cu Covid-19 pe 16 decembrie – A doua zi, Nole a participat la un eveniment fără mască – Tenis

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Avocații liderului mondial din tenis au scos la iveală informația conform căreia sârbul s-ar fi infectat cu Covid-19 în data de 16 decembrie 2021. Novak Djokovic a participat la o zi distanță la un eveniment organizat de Federația de Tenis din Serbia fără a avea mască.

Reprezentanții lui Nole spun că acesta ar avea dreptul să intre în Australia după ce s-ar fi infectat cu Covid-19 în data de 16 decembrie 2021.

La o zi distanță, Djokovic a participat la evenimente publice care au avut loc în Serbia. El a fost alături de tineri jucători de tenis și nu a purtat mască.

Ceremonia a avut loc la Belgrad, conform unei postări a Federației de Tenis din Belgrad, citată de AFP.

Pe 17 decembrie, Federația din Belgrad a anunțat: „cel mai bun tenismen de pe planetă” şi „deţinător a 20 de titluri de Grand Slam” a acordat cupe şi diplome tinerilor jucători.

„Doar copiii premiaţi au participat la premierea care a avut loc în centrul de tenis Novak, din cauza măsurilor sanitare legate de pandemia de coronavirus”, s-a precizat la acel moment.

Fotografiile care însoțesc postarea îl arată pe Djokovic alături de oficiali ai federației și de în jur de 20 de adolescenți, toți fiind fără mască.
Desfășurarea evenimentelor pe scurt în cazul Novak Djokovic

  • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
  • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
  • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
  • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
  • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de „rele tratamente” față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
  • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
  • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.
  • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.

Citește și:

spot_imgspot_img