Ce a descoperit Geoană la NATO: ”Cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă că “cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea”, iar cine are puterea inovaţiei şi a ideilor este cel care “şlefuieşte şi conduce lumea”.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATOFoto: Petras Malukas / AFP / Profimedia Images

  • “E ceva interesant la NATO pe care l-am redescoperit cu multă bucurie. Noi spunem, şi eu spun de multe ori fără să-mi dau seama de profunzimea afirmaţiilor noastre, că suntem într-o nouă competiţie pentru supremaţie tehnologică la nivel global. Pentru că cine deţine supremaţia tehnologică stăpâneşte lumea. Cine are puterea inovaţiei, cine are puterea tehnologiei, cine are puterea ideilor este cel care şlefuieşte lumea şi conduce lumea. Niciun aspect al societăţii umane, al activităţilor noastre ca oameni, acum şi în viitor, nu va scăpa de această profundă transformare a tehnologiilor, niciun domeniu de activitate” a comentat Geoană, potrivit Agerpres.

Geoană a continuat spunând că revoluția tehnologică va fi cea mai profundă și complicată tranziție din istoria umanității, infulențând inclusiv modul în care iubim.

  • ”Şi dacă cineva, care nu este inginer, ca noi, se uită uneori la ingineri, sau la inginerie, sau la tehnologie, ca la o chestiune oarecum nişată, cu oarecare superspecializare, vreau să vă spun că de la politică la entertainment, si de la modul în care gândim, muncim, trăim, şi chiar şi iubim, această revoluţie tehnologică va fi cea mai profundă şi complicată tranziţie din istoria umanităţii”, a spus Geoană la festivitate de absolvire pentru şefii de promoţie de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

El a adăugat că decidenţii de astăzi şi de mâine trebuie “să ofere o şansă” copiilor din mediile defavorizate pentru ca aceştia să reuşească în viaţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *