Ce avantaje ai daca iti asfaltezi curtea?

Desi spatiile verzi sunt foarte atractive, foarte multi oameni aleg sa isi asfalteze curtile. Avantajele asfaltului sunt numeroase si pot fi foarte convingatoare pentru multi oameni.

Care sunt avantajele asfaltarii curtii?

Procesul de asfaltare curte este simplu si relativ ieftin, asigurand o suprafata neteda si curata ce poate fi folosita pentru mai multi ani. Punctual, cei care isi asfalteaza curtile se bucura de urmatoarele lucruri:

  • Nu trebuie sa ingrijeasca asfaltul pentru o perioada mare de timp. Un strat de asfalt bine turnat rezista peste 10 ani fara a avea nevoie de intretinere anuala, fara a-si pierde culoarea si fara a se degrada. Este cel mai bun material in comparatie cu betonul, care se macina si cu pavajul care se degradeaza dupa doar un an;
  • Aplicarea asfaltului se face in doar cateva ore, iar utilizarea lui se face imediat. Practic, in doar cateva ore oricine poate sa aiba un asfalt 100% functional;
  • Costurile pentru asfaltare sunt, de regula, mici, fiind mai accesibile decat costurile pentru pavare;
  • O curte asfaltata este mereu curata, fara riscul de aparitie a prafului si a noroiului.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand asfaltezi curtea?

Asfaltul este extrem de eficient si de atractiv. Totusi, inainte de a-l turna trebuie sa ai in vedere cateva lucruri. In primul rand, asigura-te ca este un asfalt rezistent, cu proprietati cat mai bune, care poate sa faca fata solicitarilor zilnice pe care le are.

Apeleaza la o firma de profesionisti pentru turnarea stratului de asfalt, care respecta cu strictete toti pasii necesari pentru un proiect durabil. De asemenea, este bine sa te informezi in legatura cu panta de scurgere a apei ( asfaltul nu este permeabil ), in asa fel in cat sa nu se formeze balti.

Unde este potrivit asfaltul?

Poti pune asfalt oriunde iti doresti o zona curata, in care sa nu se faca noroi. Este ideal pentru alei, pentru zonele de relaxare din curte sau pentru parcari.

Asfaltul este un produs folosit de mii de ani, care a reusit in ultima suta de ani sa devina principalul mod de pavaj a strazilor. Cu siguranta, este unul dintre elementele care a ajutat la evolutia noastra, deoarece a contribuit la viteza cu care circulam. Merita, asadar, luat in calcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *