Ce beneficii ne aduce sportul si unde il putem practica?

Astazi foarte multi oameni aleg sa faca gimnastica dupa-amiaza, sau seara din diverse motive: fie sunt serviciu, fie sunt mamici cu norma intreaga, carora copilul le ocupa o buna parte din timp. In ciuda faptului ca sunt si persoane care incearca sa-si faca timp inca din primele ore ale diminetii, cei mai multi dintre ei aleg sa faca lucrul acesta spre seara. Insa, gimnastica de dimineata are numeroase beneficii inca necunoscute de majoritatea oamenilor, pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza. Un alt aspect important este locul desfasurarii activitatilor sportive. Sportul in aer liber este printre cele mai benefice pentru sanatate, iar daca locuiti in imediata apropiere a unui parc dotat cu aparatura speciala pentru intretinerea corpului, sunteti cei mai norocosi.

In egala masura amenajarea unui spatiu special creeat pentru intretinerea corpului cuaparate fitness pentru exterior si fitness urban este benefic pentru fiecare persoana sau intreprindere.

Cuprins:

1. Gimnastica de dimineata arde eficient grasimile

2. Exercitiile de dimineata iti ofera energie pe tot parcursul zilei

3. Sportul de dimineata – aliatul tau de nadejde

1. Gimnastica de dimineata arde eficient grasimile

Daca sunteti pasionati de sport si in general preocupati de un stil de viata sanatos, cu siguranta stiti ca gimnastica de dimineata, este mult mai eficienta pentru a arde caloriile si pentru eliminarea execesul de grasime. Motivul principal este ca dimineata aveti mai multa energie decat in restul zilei, iar astfel stimulati functionarea intregului corp la capacitate maxima.

De asemenea, in timpul gimnasticii de dimineata, se elibereaza un hormon al fericirii si anume endorfina, care ofera o stare de bine si ne stabileste pozitiv pentru restul zilei.

2. Exercitiile de dimineata iti ofera energie pe tot parcursul zilei

Exercitiile realizate dimineata reusesc sa iti ofere cantitatea de energie de care ai nevoie pe tot parcursul zilei, pentru a putea face fata cu brio sarcinilor pe care le ai de indeplinit. De asemenea, sportul in general alaturi de o alimentatie sanatoasa, contribuie la intarirea sistemului imunitar, va ajuta sa va mentineti in forma si mai mult decat atat previne fragilitatea osoasa.

Unul dintre obiectivele care trebuie atinse atunci când faceti gimnastica dimineata este sa lucrati toate grupele musculare, cu o atentie deosebita asupra feselor, abdomenelor si picioarelor. In acest fel, veti reusi sa va conturati o linie frumoasa a corpului si sa il tonifiati.

3. Sportul de dimineata – aliatul tau de nadejde

Sportul de dimineata, este aliatul de nadejde al unui sistem imunitar puternic, care reuseste sa faca fata oricarei probleme de sanatate. Pe langa faptul ca gimnastica ajuta la dobandirea unui corp frumos si sanatos, influenteaza substantial si eliminarea numeroaselor boli precum:

  • Bolile de inima;
  • Obezitatea;
  • Diabetul;
  • Osteoporoza.

O rutina regulata si consecventa este cea mai buna modalitate de a obtine recompensele pe care gimnastica le ofera, mai ales atunci cand este realizata corect, cu aparatura de specialitate, in aer liber si cel mai important atunci cand este realizata cu relaxare si concentrare aduce cele mai bune rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *