Ce despăgubiri poate primi un bărbat din SUA care a stat peste 20 de ani la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o – International

Un bărbat din Carolina de Nord a stat peste 20 de ani la închisoare pentru o crimă pentru care a fost găsit nevinovat, iar vineri el a fost grațiat de către guvernator și poate solicita despăgubiri, potrivit CNN.

Darryl Anthony Howard a stat peste 20 de ani în penitenciar, fiind condamnat pentru o crimă și o incendiare în 1995. El a fost eliberat în 2016, când condamnarea i-a fost anulată de către instanță, după ce textele ADN au arătat că este nevinovat.

Abia vineri, însă, guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, a semnat grațierea sa, astfel că bărbatul are dreptul să ceară despăgubiri pentru cei peste 20 de ani petrecuți în închisoare, potrivit CNN.

În Carolina de Nord, persoanele condamnate pe nedrept pot primi până la 50.000 de dolari pentru fiecare an de închisoare, dar nu mai mult de 750.000 de dolari.

“Suntem încântați că am făcut ca statul să recunoască ceea ce a fost clar tot timpul – Darryl Howard nu ar fi trebuit să petreacă niciun moment în închisoare pentru aceste crime îngrozitoare, să nu mai vorbim de peste 20 de ani. Darryl este ușurat că are această recunoaștere oficială a nevinovăției sale”, a spus Amelia Green, avocata bărbatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *