Ce este bleferoplastia și cum se realizează

Estetiq Medical

Blefaroplastia, sau chirurgia pleoapelor, este o procedură care poate fi efectuată pentru a corecta pleoapele căzute și alte probleme comune ale pleoapelor. De asemenea, poate fi utilizată pentru a trata ptoza (căderea pleoapei superioare), care apare atunci când mușchiul levator care leagă pleoapa superioară de osul sprâncenelor devine slab sau deteriorat.

Pentru a efectua bleferoplastia, chirurgul plastician va face o incizie în zona dintre pleoapa superioară și cea inferioară. Chirurgul va îndepărta apoi excesul de piele și grăsime din această zonă și o va repoziționa astfel încât să se sprijine mai ușor pe globul ocular. Chirurgul poate folosi, de asemenea, suturi pentru a ajuta pielea să se întindă după ce procedura este finalizată.

Blefaroplastia se efectuează de obicei sub anestezie generală, dar uneori se folosește în schimb anestezia locală dacă un pacient prezintă tensiune arterială ridicată sau alte afecțiuni medicale care ar face anestezia generală periculoasă pentru el.

În timp ce blefaroplastia poate fi efectuată singură sau ca parte a unei proceduri mai ample de întinerire facială, aceasta este, de asemenea, frecvent combinată cu alte proceduri, cum ar fi liftingul facial sau liftingul de sprâncene, pentru a trata pielea lăsată în jurul ochilor.

Blefaroplastia poate duce la îmbunătățiri dramatice ale aspectului

* Un aspect mai tineresc

* O reducere a ridurilor din jurul ochilor

* O reducere a excesului de piele lăsată în jurul ochilor

Blefaroplastia este o opțiune excelentă pentru cei care sunt nemulțumiți de aspectul ochilor lor. Procedura în sine este relativ simplă și nu ar trebui să provoace dureri sau disconfort semnificativ pentru majoritatea pacienților.

Blefaroplastia nechirurgicală cu microplasmă

Blefaroplastia chirurgicală a reprezentat de-a lungul timpului singura metoda de a corecta excesul de piele de la nivelul pleoapelor și redarea aspectul întinerit al ochilor. Avansul tehnologiei a permis apariția unor dispozitive medicale performante care să înlocuiască metodele chirurgicale clasice, eliminând astfel eventualele reacții postoperatorii.

O variantă noninvazivă de a scăpa de ridurile din jurul ochilor și de pleoapele căzute, se poate face acum în cadrul unei proceduri nonchirurgicale cu ajutorul aplicatorului Colibri, cel mai inovator dispozitiv în domeniu.

Colibri utilizează o tehnologie bazată pe RF Unipolar pentru a produce scântei de Microplasmă, furnizând energie printr-un vârf special care creează microperforații controlate. Deteriorarea microablației conduce la contracția țesutului, rezultatul fiind o piele mai strânsă și mai fină. Colibri oferă o alternativă extrem de eficientă la tratamentele mai invazive utilizate astăzi.

Aplicatorul Colibri reprezintă cea mai avansată soluție disponibilă în momentul actual pe piață pentru blefaroplastia nechirurgicală, linii fine, riduri periorbitale, periorale și pentru xantelasma. Zone anatomice greu accesibile și greu de tratat, cum ar fi cea periorbitală și periorală, sunt acum tratate cu succes folosind această soluție. Evitarea intervenției chirurgicale și a perioadelor de recuperare prelungite este un motiv pentru care din ce în ce mai multe persoane apelează la acestă procedură revoluționară în domeniu.

Imediat după tratament, pacienții vor experimenta un ușor disconfort și iritație timp de câteva ore. Umflarea este frecventă și se va atenua în 1-3 zile dar poate varia de la persoană la persoană. Este important să păstrați zona curată și uscată folosind apă caldă. O compresă rece poate fi folosită pentru a reduce umflarea.

Pacienții sunt sfătuiți să folosească o protecție solară cu spectru larg timp de până la 6 săptămâni după tratament și să evite lumina directă a soarelui în timpul vindecării. Zona nu trebuie acoperită cu niciun machiaj sau rimel până când zona nu s-a vindecat complet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *