Ce este un blog? Ce poti face cu el?

Un blog personal este un fel de jurnal mai special, publicat pe Internet. Un blog pe care internautii isi impartasesc articole care vizeaza atragerea unui numar de cititori. Care sunt avantajele sale?

Un blog personal, de exemplu adilupu.com este, in realitate, o modalitate practica de a-ti impartasi parerile personale sub forma unui jurnal. Insa, pentru a crea un blog personal, trebuie ca un blogger sa urmeze cateva etape indispensabile in realizarea unuii blog personal. Astfel, va obtine recomandari din partea cititorilor sai.

Intai si intai, un blogger trebuie sa aleaga numele de blog. Se recomanda folosirea unui nume care sa iti aminteasca de scopul acestui blog dupa care sa alegi un nume care sa inceapa cu litera A deoarece astfel va aparea rapid in cautarile navigatorilor.

Mai apoi, vei alege platforma pe care blogul tau va fi gazduit (WordPress sau Overblog). De precizat este faptul ca aceste doua unelte sunt extrem de usor de manipulat. Bloggerul va alege mai apoi tematica precum si linia editoriala (obiectivul si destinatia articolelor).

Adaugarea de continut multimedia reprezinta un veritabil atu. Un blog personal trebuie si el animat. Dupa ce site-ul este perfect functional, trebuie sa il faci vizibil oferind posibilitatea cititorilor sa se aboneze.

Care sunt avantajele unui blog?

Un blogger isi poate face cunoscuta expertiza intr-un domeniu care ii este cunoscut. Ocazia perfecta pentru el de a-si impartasi punctele de vedere personale pe o anumita tema de care este pasionat. Pe masura trecerii timpului, cand blogul este mai activ, sansa de a obtine parteneri este mai mare. Blogul personal poate fi monetizat cu alte cuvinte.

Cel mai placut lucru din toate acestea este ca bloggerul nu necesita competente in informatica pentru a putea administra un blog personal. Este o ocazie unica pentru el de a-si procura facultativ un blog de calitate si estetic datorita WordPress sau Overblog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *