Ce este un dedurizator de apa si cum functioneaza?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dedurizatoarele de apa pe baza de sare sunt dispozitive simple, dar foarte eficiente. Toate functioneaza in acelasi mod, avand scopul de a transforma apa dura in apa cu concentratie normala de saruri. Si da, o fac foarte eficient. Scopul general este de a reduce acumularea de calcar pentru a prelungi durata de viata a aparatelor si a sistemelor sanitare, ceea ce, la randul sau, reduce costurile de intretinere si reparatii.

Alte beneficii includ un aspect mai sanatos al parului si al pielii, mai putine pete pe farfurii, toalete, sticlarie si sapunuri si detergenti spumanti mai eficiente. Prin urmare, cei care se confrunta cu apa dura ar trebui sa isi cumpere un dedurizator apa.

Din ce este format un dedurizator de apa

Un sistem de dedurizare a apei este format din 3 componente principale:

  1. Rezervorul de rasina – Rezervorul de rasina este locul in care are loc inmuierea efectiva. Contine un pat de microsfere de rasina, acoperit cu ioni de sodiu (respectiv potasiu).
  2. Rezervorul de sare – Cel mai mic rezervor stocheaza sare, pana la 300 de l si mai mult. Se utilizeaza pentru a amesteca o solutie foarte concentrata de apa sarata numita „saramura”, care este necesara pentru regenerare.
  3. Supapa – Capul de comanda sau supapa este in mod normal situat pe partea de sus a rezervorului de rasina. Este creierul fiecarui dedurizator si opereaza intregul sistem, supunandu-l diferitelor sale cicluri si controland directia si viteza fluxului de apa.

Dedurizatoarele de tip cabinet au rezervorul de rasina si sare combinate intr-un singur loc. Acestea sunt modele de capacitate mai mica in cea mai mare parte.

Bypassul incorporat inchide alimentarea cu apa a dedurizatorului pentru regenerare, intretinere si reparatii; casa este alimentata cu apa nedurizata in timp ce supapa se afla in pozitia suntului. Bypassul nu vine cu toate modelele de dedurizatoare, motiv pentru care este ideal sa fie verificate toate specificatiile produsului pentru a determina care este cel mai potrivit. Este important ca apa sa fie dedurizata corect pentru a se evita depunerile de pe suprafata electronicelor si a altor obiecte din casa care intra in contact cu apa.

spot_imgspot_img