Ce face ca anvelopele de vară să fie unice?

Este întotdeauna important să vă schimbați tipul de anvelope în funcție de sezon. Acum, când cu toții ne gândim la primăvară și ne așteptăm ca vremea să se încălzească, vă propunem să aruncăm o privire la anvelopele de vară și la modul în care acestea sunt proiectate.

Atunci când asfaltul devine mai fierbinte, alegerea unor anvelope de vară pentru mașina dumneavoastră este o alegere inteligentă.

Materialul din care sunt realizate anvelopele de vară

Deoarece condițiile lor necesită performanțe și comportamente diferite, anvelopele de vară (uneori numite anvelope „performante”) diferă de anvelopele de iarnă prin rigiditate și elasticitate. Compoziția benzii de rulare a unei anvelope de vară este alcătuită din cauciuc mai puțin pur decât anvelopele de iarnă, oferindu-le echilibrul potrivit de rigiditate și duritate pentru a se descurca bine într-o varietate de condiții, atât timp cât nu este gheață sau zăpadă!

Componența cauciucului din care sunt realizate anvelopele de vară este, de asemenea, concepută să reziste la temperaturi mai ridicate. Asta în condițiile în care anvelopele de iarnă sunt predispuse să cedeze la temperaturi foarte ridicate, specifice verilor toride. Anvelopele de vară sunt făcute să funcționeze cel mai bine la temperaturi de peste 7 grade Celsius, până la peste 30 de grade Celsius. Atunci când folosiți anvelope de vară la o temperatură sub 7 grade Celsius acestea se întăresc și pierd tracțiunea.

Design-ul anvelopelor de vară

Canelurile (șanțurile de pe suprafața benzii de rulare), striațiile și alte caracteristici structurale joacă, de asemenea, un rol deosebit de important când vorbim despre anvelopele de vară. Deoarece nu sunt destinate iernii și nu trebuie să elimine gheața și zăpada, anvelopele de vară au caneluri mai puțin adânci pe suprafața benzii de rulare.

Flancurile lor sunt, de asemenea, mai puternice decât cele de pe anvelopele de iarnă, iar modelul benzii de rulare este proiectat cu grijă cu caneluri mari. Spre deosebire de anvelopele de iarnă, anvelopele de vară sunt mai plate pentru a asigura o priză mai bună cu asfaltul uscat, deci o aderență sporită în condițiile unei șosele fără apă și zăpadă.

Prin urmare, utilizarea unor anvelope de vară în timpul iernii va duce la umplerea micilor caneluri cu zăpadă, astfel încât mașina dumneavoastră va deraia.

Performanțele anvelopelor de vară

Deși ați putea presupune că anvelopele de vară nu funcționează atât de bine în condiții de umezeală, nu este adevărat. Datorită combinației dintre compoziția benzii de rulare și modelul benzii de rulare, anvelopele de vară sunt capabile să păstreze o bună aderență pe șosea și să optimizeze virajele și distanța de oprire atât în ​​condiții de drum uscat, cât și în condiții de drum umede.

Cu anvelopele de vară de înaltă performanță, veți obține benzile de rulare direcționale care fac o treabă deosebit de bună cu rezistență la acvaplanare. Pe de altă parte, anvelopele de iarnă sunt concepute în primul rând pentru a face față gheții și zăpezii, mai degrabă decât apei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *