Ce înseamnă un ulei de motor bun?

Uleiul de motor este indispensabil pentru funcționarea optimă a oricărui autoturism pentru un timp îndelungat. Pentru că motorul mașinii are toate părțile componente într-un contact foarte fin între ele, este nevoie de prevenirea supraîncălzirii și a uzurii premature a pieselor motorului. Pentru acest lucru se folosește uleiul de motor, acesta formând un strat foarte fin între părțile componente ale motorului pentru a se reduce contactul dintre acestea.

Pentru că pe piața produselor auto există foarte multe tipuri și brand-uri de ulei motor, este foarte important pentru fiecare șofer să știe care sunt elementele care indică un ulei de motor de calitate. În ceea ce urmează vei putea regăsi câteva dintre aspectele importante de luat în calcul pentru alegerea celui mai bun ulei de motor.

Tipul de ulei pentru motorul autoturismului

Un prim aspect foarte important atunci când urmează să cumperi uleiul pentru motorul mașinii tale este să te decizi dacă optezi pentru uleiul de motor sintetic sau varianta parțial sintetică a uleiului de motor. În funcție de tipul uleiului pentru motor vei putea beneficia de o vâscozitate diferită, acest detaliu fiind foarte important pentru calitatea uleiului.

Vâscozitatea uleiului de motor

Un al doilea criteriu foarte important pentru a alege un ulei motor pentru mașină este vâscozitatea. Această proprietate se referă la rezistența de curgere a uleiului ca urmare a frecării diferitelor părți mobile ale motorului mașinii. Cu alte cuvinte vâscozitatea permite uleiului să fie suficient de subțire pentru a unge părțile componente ale motorului, indiferent de temperatura exterioară a aerului, dar să fie și suficient de gros pentru o ungere eficientă care să nu permită uzura componentelor motorului.

Onctuozitatea uleiului de motor

Tot printre parametrii pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când trebuie să cumperi uleiul de motor este onctuozitatea. Acest parametru vizează proprietatea uleiului de motor de a adera pe toate suprafețele cu care uleiul intră în contact cu părțile mobile ale motorului. Această proprietate este importantă mai ales atunci când autoturismul staționează prin faptul că asigură păstrarea unui strat de ulei pe componentele motorului, fapt ce facilitează pornirea motorului chiar și printr-un minim de ungere.

Brand-ul uleiului de motor

Un criteriu determinat în alegerea uleiului de motor îl reprezintă brand-ul. Brand-uri precum Castrol și Motorex Oil sunt printre cele mai calitative. Există uleiuri de motor atât pentru diesel, cât și pentru autoturismele pe benzină. De la Motorex poți alege ulei motor 5w30 sintetic sau ulei de motor 5w40, oricare dintre acestea oferind o lubrifiere superioară. În ceea ce privește variantele de ulei motor Castrol, printre cele mai calitative putem aminti Castrol Edge cu Fluid Titanium, acest ulei de motor folosind tehnologia cu polimeri care asigură performanțe maxime pentru motor.

Având în vedere criteriile mai sus amintite, cu siguranță că vei putea face alegerea potrivită în privința uleiului de motor. Pentru o paletă diversificată de uleiuri de motor, magazinul online Rollfast este alegerea potrivită pentru orice șofer, în oferta acestui magazin regăsindu-se uleiuri de motor de calitate la prețuri accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *