Ce intrebari trebuie sa iti pui atunci cand achizitionezi portile pentru proprietatea ta?

Portile sunt indispensabile daca locuiesti la curte. Acestea au atat un rol estetic, cat si unul practic: te protejeaza impotriva hotilor si impotriva privirilor indiscrete, delimiteaza terenul, protejeaza animalele de companie si ofera control asupra persoanelor care intra si ies. In trecut, singurele porti disponibile erau cele din lemn si foarte rar, cele din fier. Astazi, exista o multime de optiuni, de la porti metal, pana la porti realizate din PVC, lemn sau diverse materiale compozite. Atunci cand achizitionezi un astfel de produs este foarte important sa incepi prin a-ti pune cateva intrebari.

Ce intrebari sa iti pui atunci cand alegi portile pentru proprietatea ta?

Desi pare tentant ca prima intrebare sa fie “cat costa?”, este bine sa privesti in perspectiva. Odata achizitionata, o poarta poate sa isi faca treaba mai multe decenii. Vei dori, asadar, sa nu trebuiasca sa o ingrijesti foarte mult si sa nu aiba nevoie de reparatii. Principalele intrebari pe care trebuie sa le pui sunt urmatoarele:

  1. Cat sunt de usor de montat? In functie de raspunsul la aceasta intrebare vei putea alege pretul total al lucrarii. De multe ori, materialele foarte ieftine sunt greu de montat iar pretul final ajunge sa creasca;
  2. Au nevoie de ingrijire? Cat de des trebuie sa le cureti? Dar sa le vopsesti? Dar sa le repari? O poarta perfecta iti va solicita foarte putin timp pentru ingrijire si isi va face treaba foarte bine in timp;
  3. Rezista la intemperii si la soare? Nu toate portile rezista la intemperii. Portile din lemn, spre exemplu, sunt sensibile la umezeala. Portile din PVC pot fi afectate de soare iar cele din fier forjat ruginesc in timp.
  4. Cat de grele sunt? Greutatea este un alt aspect foarte important care poate decide calitatea unor porti. O poarta foarte grea va fi mai dificile de deschis si de inchis si de asemenea, va fi mai dificil de automatizat.
  5. Permit automatizarea? Portile moderne sunt automatizate. Practic, acestea pot fi deschise dintr-o simpla apasare de buton, ceea ce poate genera economie de timp si confort. Este bine sa ai in vedere acest aspect atunci cand faci o achizitie.

Stiind raspunsurile la aceste intrebari si tinand cont de aspecte precum traficul sau locatia in care sunt montate portile, vei putea alege solutia perfecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *